logo
RNTV Live

Polițiștii din Dâmbovița au continuat misiunile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea ordinii și siguranței publice

politia-romana-0
Constantin Corina

În data de 21 noiembrie, peste 140 de polițiști din Dâmbovița au desfășurat operațiuni pentru siguranța rutieră și ordinea publică. Prin 16 filtre, au controlat 223 de autovehicule și legitimat 319 persoane, aplicând 192 de sancțiuni, dintre care 28 pentru încălcarea normelor sociale și 163 pentru nerespectarea regulilor de circulație. Activitățile de menținere a ordinii vor continua.

Polițiștii din județul Dâmbovița au continuat misiunile dedicate creșterii siguranței rutiere și menținerii ordinii și siguranței publice în data de 21 noiembrie a.c. Peste 140 de polițiști, alături de efectivele altor instituții responsabile în domeniu, au desfășurat activități pentru asigurarea securității publice.

Prin instituirea a 16 filtre, forțele de ordine au legitimat 319 persoane și au oprit în vederea controlului 223 de autovehicule, soldându-se cu aplicarea a 192 de sancțiuni contravenționale. Din acestea, 28 au fost acordate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 163 pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni specifice pe drumurile intens circulate pentru prevenirea accidentelor, testând 65 de șoferi pentru depistarea consumului de substanțe psihoactive sau alcool. În urma acțiunilor, au fost reținute 14 permise de conducere, iar 8 certificate de înmatriculare au fost retrase pentru nerespectarea regulilor de circulație.

De asemenea, un exemplu concret al acțiunilor desfășurate este cazul din 21 noiembrie a.c., când polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani în localitatea Cornești. Conducătorul auto, depistat cu halenă alcoolică, a fost supus testului etilotest, rezultând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii dâmbovițeni au anunțat că vor continua și în zilele următoare activitățile destinate menținerii ordinii și siguranței publice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor