logo
RNTV Live

Polițiști care fac cinste Prahovei! Omul care a reușit, în timp record, să distrugă rețele de evaziune fiscală de zeci de milioane de euro

sursa ziarulincomod
rnews

Polițiști care fac cinste Prahovei! Omul care a reușit, în timp record, să distrugă rețele de evaziune fiscală de zeci de milioane de euro.

Începând cu data de 6 ianuarie, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, chestorul de poliție Eduard Mirițescu a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului general al Poliției Române. Împuternicirea a fost făcută pentru o perioadă de 3 luni.

Eduard Miriţescu a fost timp de doi ani, din primăvara anului 2017 și până în aprilie 2019, şeful Poliţiei prahovene.

Doi ani în care a reușit performanțe notabile la comanda instituției.

Mirițescu a preluat conducerea Poliției prahovene dupa o perioadă in care inspectoratul fusese implicat in mai multe scandaluri publice, culminand cu arestarea preventiva a doi dintre oamenii de la vârful instituției.

O perioadă în care polițiștii de carieră se fereau să ajungă în fruntea IJP Prahova.

Cu toate acestea, chestorul a reușit să conducă eficient poliția fără a avea adjuncți.

În doar șase luni de la preluarea comenzii, a reusit sa stabilizeze deficitul de imagine inregistrat de politia prahoveana, concentrandu-se pe obtinerea de rezultate notabile in domeniu.

Vorbim printre altele de cazurile inselaciunilor ghicitoarelor, cele privind dosarele penale in domeniul evaziunii fiscale, cu prejudicii de zeci de milioane de euro, dar și identificarea in procent de 100% a autorilor faptelor de omor.

Tot sub comanda lui Mirițescu, Prahova a fost singurul judet in care politia a activat mecanismul ”Alerta rapire copil”.

A fost însă și perioada în care s-au pensionat  foarte multi politisti, acestia beneficiind de o prevedere legislativa favorabila, situatie care a grevat si asupra resursei umane disponibile, inregistrandu-se un deficit de personal de aproximativ 22%.

Cu toate acestea,  indicatorii statistici in ceea ce priveste infractionalitatea in Prahova au arătat o evolutie favorabilă.

În acest moment, la conducerea IJP Prahova este comisarul șef Ginel Preda.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor