logo
RNTV Live

Polițist reținut într-un dosar de trafic de droguri, după ce a fost implicat în percheziții alături de colegii săi

image-2022-09-30-25819062-41-politia-romana
Theo Tănăsescu

Un polițist din cadrul IPJ Mureș și un alt individ au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT într-un caz de trafic de droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au documentat activitatea infracțională a trei persoane cercetate pentru trafic de droguri, deținere de droguri, în vederea consumului propriu, și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări că, în perioada mai 2023 – aprilie 2024, acestea ar fi deținut, vândut și oferit, la date și împrejurări diferite, cristal și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori din județul Mureș.

S-au făcut 12 percheziții domiciliare


Procurorii DIICOT au dispus, marți, reținerea a două persoane, una având calitatea de agent de poliție, și măsura controlului judiciar față de o alta.

Tot marți au fost făcute 12 percheziții domiciliare, fiind descoperită și ridicată o cantitate de drog de mare risc, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș cu propunerea de arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor două persoane reținute.

„Menționăm faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș a fost informat de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Mureș cu privire la faptul că, față de un angajat al instituției, a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. În conformitate cu prevederile legale, până la acest moment, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege”, transmite IPJ Mureș.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor