logo
RNTV Live

Politicul desființează Centrul de Tineret de la Teișani!

Screenshot_20230218_145231_Gallery
Ștefan Petre

Hotărâre-șoc a Consiliului Local din Teișani: spațiile renovate și dotate de Curba de Cultură și folosite de tinerii voluntari vor fi dedicate EXCLUSIV ședințelor proprii!

În contextul în care Curba de Cultură a câștigat titlul de „cea mai activă organizație din mediul rural” la Gala Tineretului Prahovean (desfășurată luna aceasta!!), iar Alexandru Popa, voluntar al organizației, a fost premiat la categoria „tânăr implicat în comunitate” pentru că a înființat Consiliul Tinerilor Teișani, aleșii locali ai comunei prahovene consideră că spațiile destinate erau folosite de Centrul de Tineret „pentru trei bărzăuni”. Anunțul incredibil a fost făcut de Curba de Cultură, chiar pe pagina de Facebook.

Parastasul Centrului Internațional de Tineret Teișani – comunicat publicat de Curba de Cultură

Vă invităm sâmbătă, 18 februarie 2023, de la ora 13:30 în parcul din spatele Căminului Cultural Teișani să celebrăm împreună trecerea în neființă a oportunităților și a spațiilor sigure pentru tinerii din Teișani, în afara școlii.

Vă așteptăm să savurăm o colivă delicioasă cu aromă de ambiții politice și dezinformare si să depănăm împreună amintiri din perioada în care tinerii chiar au contat în Teișani. Vom pune la grătar (roast, așa cum v-am obișnuit deja) și niște ceafă groasă de porci autohtoni (de la măcelăria din Văleni), asezonată cu demontarea manipulării și marinată în controlul politic asupra tuturor activităților din sat – „suntem stăpâni acum! Cine nu-i cu noi e împotriva noastră!”.

Datorăm acest eveniment exclusiv Consiliului Local Teișani care, prin HCL 49 si 50 din 30 septembrie 2021, își dedică un spațiu EXCLUSIV pentru propriile ședințe și un alt spațiu (impropriu) pentru repretițiile unui ansamblu folcloric inventat doar ca să justifice eliminarea serviciilor adresate tinerilor, închizând centrul de tineret și hostelul care găzduiește participanții internaționali și voluntarii veniți să ajute prin comună.

Toate acestea în spațiile renovate și dotate de Curba de Cultură pentru beneficiul gratuit al tinerilor din Teișani. „Pentru trei bărzăuni” – așa cum sunt ei numiți în anumite cercuri politice.

Centrul de tineret e mort! Trăiască voința politică!

Poziția Fundației Județene pentru Tineret Prahova

„Conform unor studii de cercetare realizate la nivel european şi international privind cheltuielile publice în domeniul tineretului, investiția în activități de tineret are impact macroeconomic pozitiv pe termen mediu și lung. Acest fapt nu face decât să întărească importanța alocării unui buget mai mare către programele de susținere a acțiunilor de tineret și programele centrelor de tineret. Din păcate realitatea ne demonstrează că unii aleși procedează fix pe dos… Cum sunt susținute centrele de tineret? Oare Consiliul Județean Prahova nu are nimic de zis în acest sens? Sau nici măcar nu știe despre această hotărâre a CL Teișani?”Mihaela Tătaru, președinte FJT Prahova

Detalii suplimentare puteți găsi în publicația „Libertatea”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor