logo
RNTV Live

Poliția testează o aplicație prin care fotografiază numărul de înmatriculare și află rapid ce mașină are RCA sau nu

RCA-politie-1513×919
Oana Stoica

Poliția Română testează în prezent o aplicație de mobil prin care ar putea fotografia și filma numerele de înmatriculare și ar putea afla, în câteva fracțiuni de secundă, conectându-se la baza de date AIDA cu polițele RCA, dacă o mașină este asigurată sau nu.

Se estimează că folosirea aplicației va deveni operațională în acest an.

Aplicația a fost deja testată din perspectiva fotografierii numărului de înmatriculare. În câteva fracțiuni de secundă aplicația interoghează baza de date AIDA și întoarce răspunsul dacă mașina este e asigurată sau nu.

Apoi polițistul poate lua decizia să oprească mașina și să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare

Parcul auto din România avea peste 9,6 milioane de autovehicule înmatriculate la sfârșitul anului trecut, dar nu toate aveau asigurare obligatorie de răspundere civilă auto RCA.

În aceeași perioadă de referință, în țară erau valabile doar 6,7 milioane de polițe de asigurare RCA, arată datele transmise de ASF și MAI în Parlament.

Citește mai mult pe : https://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-25574535-schimbare-majora-trafic-politia-testeaza-aplicatie-prin-care-fotografiaza-filmeaza-numarul-inmatriculare-afla-rapid-masina-are-rca-sau-nu.htm

PENTRU INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ, CITEȘTE https://portal.republikanews.ro/

FOTO CU CARCTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor