Într-o acțiune coordonată de către Poliția Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, o operațiune amplă a dus la descoperirea și destructurarea unei rețele infracționale specializate în proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat.

În urma unei investigații care a cuprins perioada noiembrie 2020 – decembrie 2023, autoritățile române au descoperit o rețea infracțională specializată în proxenetism și constituirea unui grup infracțional organizat. Grupul a operat în mod coordonat, exploatând sexual mai multe tinere atât în județul Prahova, cât și în Estonia, în scopul obținerii de bani.

Concret, membri grupului infracțional închiriau apartamente destinate practicării prostituției și percepeau o taxă procentuală din veniturile obținute de către tinerele implicate. În schimb, asigurau protecție acestora și identificau clienții.

Ieri, forțele de ordine au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară în județele Prahova și Argeș. Membrii grupului au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 5.050 de lei, 1.700 de euro, 12 telefoane mobile, cinci carduri bancare, mai multe înscrisuri, precum și un pistol airsoft.

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus măsura controlului judiciar pentru două persoane și reținerea a altor două. În cursul aceleiași zile, s-a făcut o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *