Poliția Română, în permanență în slujba cetățenilor: bilanțul ultimelor 24 de ore

politia-romana1
Ștefan Petre

În ultimele 24 de ore, polițiștii au răspuns la peste 2.700 de apeluri de urgență ale cetățenilor, constatând peste 7.600 de încălcări ale legii și reținând 611 permise de conducere.

La data de 2 decembrie, polițiștii români au desfășurat 361 de acțiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, intervenind la 2.706 evenimente, din care 2.309 au fost semnalate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost identificate 10 persoane urmărite la nivel național sau internațional, asupra cărora au fost aplicate măsuri legale, și au fost luate 18 măsuri preventive în cadrul dosarelor gestionate.

Pentru încălcările constatate, polițiștii au impus 7.667 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 3.049.378 de lei.

În domeniul siguranței rutiere, polițiștii au identificat 130 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. S-au reținut 611 permise de conducere, dintre care 213 pentru depășirea limitei de viteză, 108 pentru conducere sub influența alcoolului și 7 pentru conducere sub influența drogurilor. În plus, au fost retrase 296 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată la nivel național, 3.675 de polițiști și jandarmi au acționat împreună pentru menținerea unui climat optim de ordine publică. Au fost organizate 417 filtre, verificându-se 7.463 de autovehicule și legitmându-se 11.790 de persoane. S-au depistat 47 de infracțiuni la regimul circulației, inclusiv 32 de cazuri de conducere sub influența alcoolului și 4 sub influența drogurilor. Au fost reținute 291 de permise de conducere, dintre care 57 pentru alcool și 122 pentru viteză, iar 156 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

Ministerul Afacerilor Interne își reafirmă angajamentul pentru asigurarea siguranței cetățenilor și asigură cetățenii că va continua să acționeze pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea comunității.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor în direcția menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în viitor.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor