Poliția Română continuă cooperarea cu statele membre Schengen

schengen
Ștefan Petre

În perioada 24 – 28 noiembrie 2023, polițiștii români, în colaborare cu partenerii din statele membre Schengen, au identificat 441 de persoane, 34 de autovehicule și 23 de documente care erau obiectul unor semnalări înregistrate în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, 299 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost localizate pe teritoriul României, ca rezultat unui schimb suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Polițiștii au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, au identificat 52 de persoane semnalate de statele membre pentru refuzul intrării sau șederii în spațiul Schengen, 153 de persoane căutate în legătură cu proceduri judiciare, și au identificat 3 persoane dispărute conform semnalărilor primite de la partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României au fost ridicate 13 documente și au fost găsite 32 de autovehicule căutate de partenerii din spațiul Schengen, fie pentru confiscare, fie pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

În paralel, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 142 de persoane căutate de autoritățile române, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE. Acestea includeau 22 de persoane urmărite în baza unor mandate europene de arestare, 14 persoane semnalate pentru refuzul intrării sau șederii în spațiul Schengen, 10 persoane căutate în legătură cu proceduri judiciare, și 4 persoane semnalate dispărute de autoritățile române.

De asemenea, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 10 documente și 2 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea confiscării sau utilizării acestora ca probe în cadrul procedurilor penale.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor