În perioada 26-28 septembrie 2023, polițiștii au desfășurat operațiuni de verificare și control a transporturilor containerizate efectuate prin porturile Constanța și Constanța Sud – Agigea, marcând legalitatea acestor operațiuni. Aceste acțiuni au inclus verificarea documentelor necesare și a consumului de alcool al șoferilor de autocamioane care intrau sau ieșeau din porturi, rezultând amenzi în valoare de peste 23.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției Române, activitățile de control au fost inițiate în contextul operațiunilor de import și tranzit, implicând atât controale fizice la rampele de control, cât și verificări ale containerelor prin intermediul unui sistem mobil autonom de scanare a vehiculelor și containerelor, utilizat de Serviciul de Poliție Transporturi Maritime.

Polițiștii au instituit filtre la porțile de intrare/ieșire din porturile Constanța și Constanța Sud – Agigea, unde au verificat documentele legale ale șoferilor de autocamioane și au efectuat teste de alcool. În total, au fost legitimați 442 de indivizi și au fost realizate 52 de teste cu aparatul alcooltest. De asemenea, au fost inspectate 399 de vehicule de transport marfă, 36 de camioane au fost scanate, iar 36 de containere au fost supuse scanării, în timp ce 205 au fost verificate fizic.

În această perioadă, au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 23.445 de lei. În urma controalelor, au fost reținute cinci permise de conducere, șapte certificate de înmatriculare și au fost ridicate trei seturi de plăcuțe de înmatriculare.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *