logo
RNTV Live

Pod de pe DN, proptit în prăjini de lemn ca să nu cadă!

Pod-DN-2-N-Jitia-Vrancea
Ștefan Petre

Un pod din Vrancea, ce traversează Râul Râmnic, a fost consolidat cu prăjini de către autorități. Administrația locală afirmă că au fost făcute numeroase sesizări către compania naţională de drumuri care administrează podul, însă fără răspuns.

Din punctul de vedere al inspectorilor din Capitală, podul este sigur, reabilitat recent.

Este vorba de podul din comuna Jitia, de pe Drumul Național 2N în Vrancea. Prin fisurile apărute se pot sesiza apele râului Râmnic, iar soluția autorităților a fost sprijinirea podului cu prăjini de lemn.

„Şi localnicii şi cei de la Drumuri Naţionale, cred că şi noi. Le-am găsit şi le-am înlocuit. E destul de periculos, sunt destul de înalte. Situaţia e destul de complicată şi de gravă”, spune Vasile Zamfiroiu, viceprimar al comunei Jitia.

Numeroase automobile și căruțe trec pe aici zilnic, dar și alte vehicule, inclusiv autobuze cu elevi. Cu toate acestea, situația rămâne aceeași.

Localnic: „Am 57 de ani, dar aşa l-am găsit. Sub orice critică, nu putem să spunem, trecem cam cu frică pe el, că-i deteriorat. (n.r. Cârpeala cu lemne) nu ar trebui să fie, aşa că s-a promis că o să fie reparat podul ăsta”.

Sursă: Observator News

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor