Sărbătoare la poalele Caraimanului

Poalele Caraimanului a devenit loc de pelerinaj în zi de sărbătoare. De ziua Înălţării Sfintei Cruci, sute de pelerini şi creştini ortodocşi au participa la slujbă, Oamneii spun că la mânăstirea de la poalele muntelui Cariman se simt simt bine. Vin aici în fiecare an.

Înălțarea Sfintei Cruci  este cea mai veche și cea mai importantă dintre sărbătorile creştine închinate cinstirii Crucii lui Iisus. Atât în calendarul bizantin (ortodox și greco-catolic), cât și în cel latin această sărbătoare se ține pe data de14 septembrie. Sărbătorirea descoperirii Sfintei Cruci în ziua de 14 septembrie este atestată la Ierusalim încă din secolul al IV-lea.

 Înălțarea Sfintei Cruci a început să se sărbătorească abia câteva secole mai târziu la Constantinopol în 14 septembrie, când a fost rememorat, de asemenea, evenimentul readucerii la Ierusalim a Sfintei Cruci după ce fusese capturată de perși.

Spre deosebire de alte praznice imparatesti, inaltarea Sfintei Cruci se serbeaza cu post, pentru ca ne aduce aminte de Patimile si de Moartea Mantuitorului Hristos.

Crucea este un simbol al victoriei asupra morţii şi păcatului, iar sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci este singura cu post aspru şi rugăciune care apare la data de 14 septembrie atât în calendarul bizantin (ortodox și greco-catolic), cât și în cel latin.

Vezi şi https://republikanews.ro/politistii-de-investigatii-criminale-ijp-prahova-perchezitii-in-bucuresti-si-ilfov-la-hoti-care-jefuiau-masinile-in-mers-metoda-de-operare-baga-in-sperieti-victima/

Vezi şi https://republikanews.ro/canal-de-comunicare-directa/

Vezi şi https://republikanews.ro/dgaspc-prahova-recruteaza-asistenti-personali-profesionisti/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *