logo
RNTV Live

PNL face “jocurile” în Prahova după bunul plac. A început demiterea primarilor din alte partide. Graţiela Gavrilescu:”Prahova nu are prefect. Are o coadă de topor, incapabilă să construiască ceva bun”

primar Băicoi
Mihai Constantinescu

Prefectura Prahova, exponentul Guvernului PNL în județ, a început suspendarea primarilor care candidează din partea altor partide decât PNL

Victimă a deciziei a căzut şi primarul din Băicoi, Marius Constantin. Iată ce a spus acesta despre decizie:

“Prefectul județului Prahova, numit de PNL, a emis, astăzi(n.r. ieri), în mod abuziv, un ordin de încetare a mandatului meu de primar. Motivul este de-a dreptul aberant: am ales să candidez din partea altui partid la aceste alegeri, respectiv din partea Alianței pentru Băicoi, cu toate că, de un an de zile nu mai eram membru al ALDE.
La aceste alegeri, peste 400 de primari care candidează pentru PNL au fost aleși la alegerile trecute din partea altor partide. Pentru niciunul dintre aceștia sinistra guvernare penelistă nu le-a încetat mandatul. Doar primarilor puternici, care țin cu cetățenii, PNL-ul a ales să le facă rău. Ei nu-și dau seama că a face rău unui oraș întreg, în prag de începere a școlilor și în condițiile creșterii numărului de cazuri de covid-19, este un demers de-a dreptul dement. Sper că nu vor folosi perioada de până la alegeri, când nu mă voi afla în Primărie, așa cum se aude, să transforme Spitalul Băicoi în spital covid.
O precizare extrem de importantă: am dreptul să particip la alegerile din 27 septembrie și să fiu ales în funcția de primar. Ordinul prefectului privește acest mandat care se încheie pe 27 septembrie și nu mandatul viitor care începe după 27 septembrie. Nu am comis nicio încălcare a legii, nu am niciun dosar. Este doar o problemă care ține de Codul administrativ. Mâine voi ataca acest ordin la instanța de contencios administrativ și sunt convins că justiția îmi va da dreptate. Vreau să știți de la mine adevărul și, dacă o să vedeți prin oraș peneliști din clica infractorului Stătescu Ciprian care mint și spun că nu mai pot fi votat, vă rog să nu îi luați la pietre ci doar să îi tratați cu dispreț.
Vreau să vă informez public că am fost curtat cu insistență de PNL să candidez la aceste alegeri din partea lor. Mă bucur nespus că am luat decizia de a nu mă alătura acestei cloace de oameni răi, pentru care politica mizerabilă este mai presus de lege și de interesul cetățeanului.
Echipa mea va rămâne la datorie și voi avea grijă ca activitatea Primăriei Orașului Băicoi să se desfășoare în mod normal. Chiar dacă nu voi putea să semnez niciun document, nu plec nicăieri. Mă puteți contacta, ca și până acum, pentru orice problemă aveți.
Pe 27 septembrie 2020, orașul Băicoi va avea ocazia unică să scape odată pentru totdeauna de clica penelistă condusă de infractorul Stătescu Ciprian. Vă mulțumesc încă odată pentru că sunteți alături de mine și încurajările dumneavoastră înseamnă foarte mult pentru mine!

Deputatul Graţiela Gavrilescu a atacat dur decizia:

“BĂICOIUL ARE PRIMAR!PRAHOVA NU ARE PREFECT!Prahova nu are prefect. Are o coadă de topor, incapabilă să construiască ceva bun ori să prevină ceva rău ce li s-ar putea întâmpla prahovenilor. “Capabilă” doar să distrugă!Prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu.Deci, cum e sacul-și petecul: o cârpă! O… obială!Astăzi, respectivul”prefect” a emis un ordin prin care “constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al domnului Marius Constantin Ioan- primarul orașului Băicoi”.Astăzi, în plină pandemie, când nu se știe dacă și cum vom începe anul școlar, cine și cum va asigura sănătatea copiilor și cum va decurge procesul educativ etc. și când 99% dintre problemele generate de această criză au fost aruncate, “spre rezolvare”, în curtea primăriilor, “prefectul de Prahova” lasă orașul Băicoi fără primar!M-au sunat mulți băicoieni, alarmați și indignați de situația inimaginabilă, dar nu vă reproduc decât ce mi-a spus unul dintre ei: “Doamna Grațiela, dacă mai trăia Ceaușescu, pe ăștia îi puneau la zid și-i împușcau pe toți!Își bat joc de România și de noi și fură pe față, cu tupeu, fără frică și fără rușine!”…Adevărul este că puțin le pasă de viața și sănătatea noastră!Tot ce i-a interesat, de la instalarea în funcții și până azi, au fost păstrarea și consolidarea puterii cu orice preț.De-asta și-au dorit anticipate, de-asta se dau și acum, de ceasul morții, prin racolări de primari (peste 400!) și încercări disperate de a-i scoate din joc pe cei care n-au sărit în barca lor și de care se tem cel mai tare, așa cum este în cazul lui Marius Constantin!4 mandate, înainte de Marius, PNL a deținut puterea în Primăria Băicoi.Și n-a fost în stare de nimic!Marius are la activ doar 3 ani.Și diferența se vede!Nu pot abuza liberalii cât pot vota băicoienii!”

Nu este prima demitere. Primarul din Bărcănești, 14 consilieri locali și doi județeni au fost deja demiși de prefectul  Cristian Ionescu.

Pe lista de aşteptare a demiterilor din funcţie sunt şi primarii din Păulești, Băicoi sau Bănești.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor