logo
RNTV Live

Ploile au făcut prăpăd la Tătărani-Vezi în ce hal au ajuns locuinţele unora dintre săteni-Video

Raluca Eparu

De câte ori plouă abundent, locuitorii din Tătărani ştiu că vor avea necazuri. Şi de data aceasta multe locuinţe au fost inundate, în unele apa măsurând peste un metru. Disperaţi, oamenii îşi strigă nemulţumirea şi chiar dacă ploaia s-a oprit, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova este in continuare in alerta.O familie din localitate a fost cea mai grav afectata de ploile abundente. Casa, care este situată la demisol, a fost inundată in totalitate. Capul familei a fost nevoit sa se dezbrace aproape până la piele si să răzbată printre obiectele de mobilier care pluteau efectiv, pentru a-si recupera cateva ceva din bunuri. Pompierii actioneaza in continuare cu mijloacele din dotare pentru a evacua apa.  Echipajele ISU Prahova vor ramane in continuare la fata locului, pentru a razbi in lupta cu inundatiile. Pana acum 75 de astfel de cazuri au fost semnalate prin Serviciul Unic de Urgenta 112. Cei mai multi dintre proprietarii afectati nu au incheiata o polita de asigurare in caz de dezastre, asa ca cel mai probabil vor trebui sa suporte din propriile buzunare reparatiile ulterioare.  Autoritatile monitorizeaza in continuare si cotele cursului inferior al Teleajanului, care in prezent, din fericire, sunt in scadere.

update-În acest moment pompierii militari continuă intervenţiile pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor în comuna Bărcănești – satul Tătărani. În dispozitiv sunt 15 pompieri militari care acţionează cu 5 autospeciale şi 8 motopompe pentru degajarea apei din 19 locuinţe şi 39 de curţi.  Pe cursul inferior al râului Teleajen, în punctele unde se monitorizează nivelul cotelor râului, acestea sunt sub Cota de atenţie şi sunt în scădere. Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor