logo
RNTV Live

Ploieştiul verde. Ministerul Mediului susţine acţiunea de plantare de copaci de mâine din Parcul Vest Ploieşti

gratiela gavrilescu
Mihai Constantinescu

Ploieştiul verde. Ministerul Mediului susţine acţiunea de plantare de copaci de mâine din Parcul Vest Ploieşti

Primăvara a sosit la Ploieşti cu acţiuni de mediu de amploare. Mâine va avea loc una dintre cele mai importante dintre ele. Acţiunea de plantare se va realiza în Parcului Municipal Ploieşti Vest şi este iniţiată de OMV Petrom şi susţinută de către Mimisterul Mediului.

Proiectul de mâine urmăreşte îmbunătăţirea aspectului general al Parcului Vest, constând în adăugarea de material dendrologic(acolo unde este necasar) şi plantarea a peste 1500 de arbori.

Acţiunea se va realiza pe trei zone:

  • 1 -Zona de Est – Este o zonă neamenajată a parcului în vecinătatea reţelelor CET Brazi pentru care se propune plantarea a unei perdele forestiere de protecţie. Aici este locul unde se vor planta cei mai mulţi puieţi. Pentru acest loc a fost aleasă pentru plantări puieţi specia frasin
  • 2-Zona de Sud a parcului  în vecinătatea terenurilor de de fortbal . Pentru acesta zonă se propune plantări de mesteacăn şi artar care vor avea rolul de protejare de vânt şi viscol a terenurilor respective
  • 3-Zona acces principal în parc. Aici urmează a se înlocuit 30 de salcâmi care s-au uscat

De menţionat este că reabilitarea Parcului Vest constituie, alături de realizarea de perdele verzi de-alungul centurilor, obiective ale Parteneriatului pe care Ministerul Mediului îl va încheia cu toate rafinăriile din Ploiesti, Unilever şi alti agenţi economici precum şi cu primăriile din Ploiesti şi Brazi, pentru cresterea calităţii aerului.

Decizia a fost luată în urma întrunirii Grupului de lucru pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în municipiul Ploiesti, din 15martie a.c., care a avut loc la sediul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, prezidată de viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului.
Sustinerea financiară a proiectului ce face obiectul parteneriatului vine în completarea masurilor pe care agenţii economici sunt obligaţi să le aplice prin autorizaţiile de mediu în scopul diminuării poluarii aerului (modernizîri, monitorizare proprie, ajustarea procesului de producţie în funcţie de condiţiile meteo etc.)

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor