logo
RNTV Live

Ploiestiul si alte cinci localitati din Prahova, in scenariul galben. Rata de infectare cu Covid 19, in crestere/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Ploiestiul si alte cinci localitati din Prahova, in scenariul galben. Rata de infectare cu Covid 19, in crestere

Ploiestiul si alte cinci localitati din Prahova au intrat in scenariul galben, odata cu cresterea ratei de infectare cu Covid 19. Peste 1, 60 la mia de locuitori inregistreaza municipiul, insa doar pe hartie. In realitate, pentru ca nu mai exista starea de alerta, autoritatile nu pot face altceva decat recomandari catre populatie. Chiar si asa, spitalele au fost informate sa isi refaca stocul de medicamente. Este necesara pentru o posibila crestere galopanta a numarului de cazuri de infectare cu SARS.

Conform datelor publicate de DSP Prahova, marti, 12 iulie, cinci localitati au intrat in scenariul galben. Este vorba despre Gherghita cu o incidenta de 2,53 la 1000 de locuitori,  Valenii de Munte cu o valoare de 1,83, municipiul Ploiesti cu 1,61, urmat de  Paulesti cu aceeasi valoare si Cocorastii Mislii cu 1, 55 de cazuri la mie.

Doar ca in aceasta situatie nu exista anumite masuri clare de luat, odata ce in tara noastra nu mai exista stare de alerta.

Si primaria Ploiesti a luat cateva masuri. Putine, dar cumva mai la vedere. Asta pentru ca in fata institutiei exista arborat un steag, a carei culoare se schimba in functie de scenariul sub care se afla localitatea.

Ploiestenii sunt inpartiti in doua tabere in aceasta situatie. Cei care nu se dezic de masurile de protectie impotriva Coronavirusului, si cei care au renuntat sa mai creada si sa se supuna oricaror restrictii si chiar recomandari.

Pe lista publicata de DSP Prahova figureaza si 25 de localitati unde rata incidentei cumulative a Covid-19 este 0.  Printre acestea se afla comunele Apostolache, Aricestii Zeletin, sau Batrani.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor