logo
RNTV Live

DOCUMENT-Primăria Ploiești, de râsul Europei! Presa franceză scrie despre criza de la CSM

handbal
rnews

Criza de la CSM Ploiești a ajuns și în presa internațională. Prestigiosul site Handnews.fr a făcut, la începutul lunii septembrie, o scurtă dar foarte precisă analiză a situației echipei de handbal feminin a CSM Ploiești. În contextul în care CSM Ploiești a ajuns subiect pentru presa internațională, Nicoleta Crăciunoiu, directorul Direcției Economice din Primăria Ploiești, este prezentată ca fiind responsabilă pentru apariția acestei crize.

Vă prezentăm fragmente din articolul apărut în presa franceză:

„Anii trec și se aseamănă în România. Fondată în 2004, promovată în prima divizie în 2012 și calificată pentru prima dată în istoria sa în Cupa EHF în acest sezon, CSM Ploiesti, a explodat în cele din urmă în timpul zborului. Precum Vâlcea în 2013, Baia Mare, în această vară …etc… Pentru moment, întregul club – toate secțiile – au activitatea suspendată.

Într-adevăr, astăzi, după o întâlnire finală cu funcționarii primăriei, liderii clubului au înțeles că nu vor mai avea finanțele necesare pentru ca clubul să funcționeze. Cezar Stoichiciu, președintele clubului, a declarat că are datoria de a pune capăt activităților clubului, ”chiar dacă acesta era pe punctual de a scrie cea mai frumoasă pagină din istoria sa”. Clubul va trebuit să se retragă în zilele următoare din toate competițiile în care a fost angajat.

Stoichiciu a anunțat, de asemenea, că ar vrea să atace în justiție pe Nicoleta Craciunoiu, responsabilul  financiar al orașului, pentru “abuz de putere”, după ce aceasta ar fi refuzat a ”x” oară o prelungire bugetară, la ieșirea dintr-o ședință de patru ore din ziua precedentă. (…) În luna iulie, orașul Ploiești a recunoscut că sunt restanțe salariale, de mai mult de două luni, pentru mai mulți jucători și membri ai personalului. În timp ce clubul se îndrepta spre un faliment singur, Federația Română autoriza CSM Ploiesti în prima divizie. În cadrul Cupei EHF, HC Neistin, clubul din Insulele Feroe, trebuia să profite de aceste probleme pentru a putea disputa al doilea tur al competiției, câștigând cele două întâlniri pe covorul verde. Mai ales că acest club nu a fost niciodată în Cupa Europei”.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor