logo
RNTV Live

Ploieștiul riscă să rămană fără subvenția la căldură/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Ploieștiul riscă să rămană fără subvenția la căldură.

Scandalul termiei care  ar putea afecta peste 130.000 de ploieșteni, capătă noi proporții. După ce s-a anunțat sistarea apei calde în Ploiești de la 1 august, încă o veste proastă este anunțată de municipalitate. Există riscul pierderii subvenției la căldură, pe motiv că s-a schimbat operatorul. Reprezentanții UAP Prahova spun însă hotărârea privind subvenția vizează doar cuantumul acesteia nu și perstatorul de servicii.

Ploieștiul riscă să rămană fără subvenția la căldură

Andrei Volosevici a afirmat ca a solicitat consilierilor locali, in cadru unei intalniri cu acestia sa spuna daca se va mai acorda subventia si care va fi cuantumul acesteia. Mai mult, a spus ca in acest moment nu se acorda subventie.

Se vehiculează ideea că subventia nu mai poate fi acordata pentru ca a fost acordata in baza HCL 97/2002, la acel moment fiind in vigoare contractual cu Veolia Energie Prahova, nu contractul cu actualul operator. Hotărârea de consiliu spiune însă altceva:

 “Se mentine Hotarea de Consiliu Local nr.1/31.01.2019 privind aprobarea ajustarii pretului producre – transport- distributie a energiei termice destinata SACET:

 “(3) Aproba acordarea subventiei pentru anii 2019-2022, dupa aprobarea bugetului de ventiuri si cheltuieli anual, subventie ce va fi stabilita astfel incat pretul maxim local al energiei facturate populatiei sa fie de 186,97  lei+ TVA” – sursa HCL 97/2002.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor