Ploieştiul, oraş european cu iz puternic de mahala/ Foto facebook

Ploieştiul, oraş european, transformat în chici

Oraş european, Ploiestiul este pe drept cuvânt locul tuturor posibilităţilor. Este  primul oraş din lume cu „fabrică de gaz”. Nu trebuie uitat că este noul pol industrial şi logistic al României. Nu trebuie negat că are cea mai bună viteză medie internet de download (102.35 Mbps) din Europa.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile bune care s-au întâmplat sau se întâmplă aici. Din păcate turiştii care sosesc pentru prima dată aici, în Gara de la Sud, nu vor ştii nimic din toate astea. Îşi vor construi părerea după ce vor vedea acolo. Faimoasa Gara de Sud, locul pe unde au trecut regi, este astăzi mai mult un bazar ieftin.

Principala poartă de intrare în oraş, un loc chicios

Un cititor republikanews.ro a trimis pe adresa redacţiei mai multe imagini, indignat fiind de imaginea de acolo.

E oribil ce e acolo. Cam aşa arată principala poartă de intrare în oraşul lui nenea Iancu…Chioşcuri de 10 feluri, aşezate în 20 de feluri, de dimensiuni aiuristice. Tabloul continuă cu o shaormerie – mâncătorie. Altele care desfac tutun, pâine, covrigi şi patiserie în condiţii improprii, fără un minim de protecţie peste produse, bâzâite de muşte şi alte insecte, în bataia soarelui şi în parful stânit de maşini…

Taxiurile obturează accesul pe banda de iesire din stânga insuliţei cu staţia de autobuz.Taximetriştii sunt de o obrăznicie ieşită din comun….Trecerea de pietoni dinspre linia de tramvai este blocată de chioşcul galben şi cel de produse din tutun…a precizat Marius Ştefănescu pe o reţea de socializare.

 

Iată imaginile:

În trecut toţi regii României  tranzitau prima gară a Ploieştiului, unde erau întâmpinaţi cu ritualuri fastuoase. La restaurantul lui Gherea, îşi dădeau întâlnire celebrităţile culturale ale epocii, pentru regaluri gastronomico-culturale. Acum, gara este mai mult un pericol public.

Dacă se întâmplă un incendiu, o calamitate, ceva, maşinile ISU nu au pe unde să intre în zonă. Accesul este blocat atât de parcare, cât şi de stâlpii alb-roşii de blocare a trotuarului….

Oare aude şi vede cineva aceste lucruri ? Cum s-au dat autorizaţiile de amplasare? În baza cărui plan de urbanism ?Chioşcurile dinspre dreapta clădirii au accesul pe carosabil, în traficul rutier, fără niciun fel de protectie pentru oameni.Terasa de la restaurant, de aia nu mai zic nimic..Mi-e milă de colegii mei feroviari care trăiesc în locuinţele de serviciu din clădirea respectiva de acolo…”, a precizat Marius Ştefănescu pe o reţea de socializare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *