logo
RNTV Live

Ploieștiul nu are nevoie de un administrator, ci de un vizionar

Iulian-Maxim
Iulian Maxim

Să administrezi un oraș – chiar și unul cu mari găuri financiare, precum Ploieștiul – nu este foarte greu de făcut. Dar chiar și la acest capitol sunt probleme din cauza numeroaselor confruntări politice.

Cele mai simple decizii, care nu ar trebui să pună probleme, se iau cu greutate, într-o atmostferă dominată de ură și de orgolii mărunte.

Dacă până și salvarea FC Petrolul a ajuns o temă politică, vă închipuiți ce lupte se dau pentru alte obiective edilitare.

În acest război al nervilor, un singur lucru este clar:  politicienii nu au înțeles nimic. Nu le pasă de oraș decât în măsura în care acest lucru poate genera putere și bani pentru ei.

Sub cele mai banale decizii administrative se ascund interese de partid, de grup sau personale, de care am ajuns să îmi fie scârbă.

Mi-e silă, într-un fel, să le mai bat obrazul celor din Consiliul Local sau celor din Primăria Ploiești, pentru că pur și simplu cred că sunt indiferenți la critică sau la vreo sugestie.

Dar îi îndemn la un singur lucru: plimbați-vă prin țară și comparați municipiul aurului negru cu alte orașe. Vă simțiți mândri? Vă place ce ați făcut până acum?

Dacă mai aveți în dvs un pic de rușine și demnitate, puneți-vă întrebarea de ce au ajuns ploieștenii să-și urască propriul oraș.

De ce la noi nu există piețe frumoase, de ce se circulă atât de prost, de ce este o brambureală de arhitectură, de ce lipsesc evenimentele culturale, de ce a fost distrus centrul vechi, de ce nu avem parcuri, de ce și iar de ce?…

Din acest punct de vedere, Ploieștiul nu are nevoie de un simplu administrator, ci de o persoană cu viziune, care să repare ce a fost stricat și să redea farmecul urbei, dar să și gândească o nouă dezvoltare metropolitană și să vină cu idei inovatoare. Nu e simplu, mărturisesc.

Și dacă tot sunteți puși pe furat și nimeni nu poate să vă oprească, nici măcar DNA-ul, atunci fiți măcar asemeni lui Scripcaru, de la Brașov. Care este cercetat penal, dar a făcut un oraș minunat ! 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor