Ploieștiul, în CARTEA RECORDURILOR. Primul pas a fost făcut deja

Monumentul din Parcul Mihai Viteazul ar putea intra in Cartea Recordurilor, la sectiunea celei mai mari statui ecvestre dedicate voievodului roman.

Initiativa apartine Societatii Cultural-Istorice “Mihai Viteazul” Ploiesti, cea care a coordonat si implementat de-a lungul vremii realizarea a 200 de busturi dedicate personalitatilor istorice si culturale romane sau basarabene, potrivit ph-online.ro.

Statuia din parcul ploiestean este cea mai mare din tara dintre cele 16 monumente ecvestre ale voievodului. Cu o inaltime de 17,6 metri, statuia a fost turnata din 18 tone de bronz, lucrarea apartinand sculptorilor de la Uniunea Artistilor Plastici Prahova, cu sprijinul Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” Bucuresti – clasa prof. Geta Caragiu Gheorghita.

Inaugurată la 1 Decembrie 1997, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de atestare documentară a oraşului, statuia este opera sculptorului Nicolae Kruch. Voievodul Mihai Viteazul (1593 – 1601), întemeietorul Ploieştiului, este reprezentat călare, arătând cu buzduganul spre Transilvania. Încă de la inaugurare, statuia a devenit locul tradiţional de desfășurare a paradelor de Ziua Naționala a României.

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here