logo
RNTV Live

Ploieștiul, gazda Cupei Reginei si Cupa Regelui la oină

c785bf06-e575-4e0b-a427-31169b364a48
Mihai Constantinescu

Ploieștiul, gazda Cupei Reginei si Cupa Regelui la oină. Evenimentul sportiv se va desfăsura sambătă 03 iulie și este organizat de către Federatia Romana de Oina, în colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului ,Comitetul Olimpic și Sportiv Roma, în parteneriat cu Primăria si Consiliul Local ale Municipiului Ploiesti si C.S.M.Ploiesti, pe stadionul “Ilie Oană”.

Cei interesați trebuie să știe că vor avea loc două competiții sportive”: “Cupa Reginei” se va desfășura de la ora 17.45 și “Cupa Regelui” de la ora 18.45

La  eveniment vor participa membri ai Familiei Regale a Romaniei,avand in vedere faptul ca Federatia Romana de Oina isi desfasoara activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. 

În cadrul Cupei Reginei se vor întalni  CSM Progresul Băilești ( campioana națională în anul 2019) și CSM Dacia Mioveni ( caștigătoare a Cupei Romaniei în anul 2019), în anul 2020 nefiind organizate competiții din cauza pandemiei de Covid-19.

În cadrul Cupei Regelui  se vor întalni  ACS Frontiera Tomis Constanța ( campioana națională în anul 2019) și C.S. Biruintț Gherăești (vicecampioana națională în anul 2019), în anul 2020 nefiind organizate  competiții din cauza pandemiei de Covid 19.

Corul Filarmonicii ,,Paul Constantinescu” din Ploiești, sub bagheta dirijorului Eduard Dinu va interpreta Imnul de Stat al României și Imnul Regal

“ Suntem o echipă care îmbină experiența jucătoarelor care joacă oină de 8-9 ani cu tinerețea și dorința de afirmare a celor care joacă oină de 1-2 ani. Este o mare onoare pentru echipa noastră să fie prezentă la acest eveniment. Sigur sportul nostru național va avea foarte mult de câștigat după un asemenea eveniment.” a declarat  Cristi Văduva, antrenorul echipei din Băilești.

“Participăm la un eveniment , unde vom reprezenta cu mândrie comunitatea noastră. Sportivele pe care le antrenez în cadrul secției de oină a C.S.Dacia Mioveni 2012 sunt speciale, sunt ambițioase și disciplinate, motivate să păstreze și să ducă mai departe spiritul și frumusețea jocului nostru strămoșesc…deoarece… IUBESC OINA.” a declarat Filofteia Dumitru, antrenoare la CS Dacia Mioveni 2012.

“ În primul rând suntem bucuroși că în urma rezultatelor avute am reușit să ne calificăm în finala Cupei Regelui, una dintre cele mai importante competiții de oină! Acest meci se va juca pe unul dintre cele mai frumoase stadioane din țară și va fi o transmis în direct pe Look TV +, nu ne poate face decât să fim mândrii și onorați să luam parte la acest eveniment important pentru fiecare persoană implicată în fenomenul oinistic!” a spus Bogdan Lupșe, unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei Frontiera Tomis Constanța.

Intrarea la eveniment este liberă cu respectarea măsurilor impuse de combaterea răspandirii COVID -19.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor