logo
RNTV Live

PLOIESTIUL ARE UN SEISMOMETRU EDUCATIV! CUM A INREGISTRAT APARATUL CUTREMURUL DIN TURCIA/VIDEO

Georgescu Cristi

Ploiestiul se poate mandri cu un seismometru educational, care poate inregistra si cele mai simple miscari ce au loc in scoarta terestra. Aparartura este detinuta de Centrul Judetean de Excelenta Prahova, care are si o echipa pregatita in acest domeniu. Softul inteligent a fost pus in functiune recent, iar prima activitate seismica inregistrata a fost cutremurul din Turcia.


O cutie inteligenta, creata de cativa tineri straini, cu un buget redus. Sistemul digital de ultima generatie, Raspberry Shake, poate fi folosit pentru a masura si detecta vibratii chiar si extrem de slabe ale solului.

In cadrul Centrului Judetean de Excelenta Prahova exista un intreg departament, care printre alte curicule, studiaza si fenomenele seismice. Un tanar elev de clasa a XI-a, pasionat de acest domeniu, a reusit sa inlesneasca o colaborare a Colegiului National I.L.Caragiale cu Institutul de Fizica a Pamantului.

Aproape 1920 de astfel de aparate se afla in intreaga lume, iar toate datele sunt colectate intr-un sistem centralizat.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor