benzinărie, datorii

Medic oftalmolog, condamnat la închisoare

Ploieşti. Medic pedepsit cu închisoarea după ce a ajutat mai multe persoane să primească sume de bani necuvenite.

Medidcul oftalnilog din Ploieşti era omul cheie din dosarele care urmau să aducă persoanelor doritoare bani necuveniţi. Mai exact, aceasta elibera acte false cu ajutorul cărora erau eliberate certificate de handicap unor persoane sănătoase tun, dar care se bucurau de privilegiile acordate de lege acestei categorii de oameni.

Maria Ghinea, medic oftalmolog din Ploiești, a fost condamnată la patru ani, o lună și zece zile de închisoare în regim de detenție și interzicerea dreptului de a mai practica profesia de medic specialist oftalmolog pe o perioadă de doi ani și șase luni. Decizia aparține Judecătoriei Ploiești și nu este definitivă. Hotărârea instanței de fond a fost deja atacată de medic la Curtea de Apel unde se află încă în faza de judecată, anunţă zarulincomod.ro.

Acte false pentru certificat de habdicap

Cercetările au scos la iveală că medicul a început să elibereze acte false din 2006. Până în 2012 a eliberat 34 de referate medicale de specialitate false. Scopul lor era clar. Acela de a se obţine certificate de încadrare în grad de handicap grav cu indemnizaţie de însoţitor sau accentuat. Beneficiarii actelor au primit  pe nedrept pensii speciale de aproximativ 800 de lei de persoană, lunar.

Prejudiciul cauzat DGASPC în toate dosarele este uriaş. Valoarea prejudiciului atât de mare se explică prin faptul că zeci de persoane au luat ani de zile acele pensii speciale (aproximativ 800 de lei, lunar), până ce anchetatorii au intrat pe fir, mai anunţă sursa citată.

Maria Ghinea face parte de fapt dintr-o reţea de medici, asistente şi psihologi corupţi. Ghinea este prima dintre persoanele condamnate în dosarul ”Viorica Oniga”, denumit astfel după numele fostei șefe a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul DGASPC Prahova, trimis în judecată pentru corupție, în 2013, de către DNA Ploiești.

Foto cu carater ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *