logo
RNTV Live

Ploieşti: Măsuri luate de primărie pentru prevenirea celui mai temut virus al momentului

primaria Ploieşti
Mihai Constantinescu

Ploieşti: Măsuri luate de primărie pentru prevenirea celui mai temut virus al momentului

Cel mai temut virus al momentului a pus pe jar şi autorităţile ploieştene. Aşa se face că ieri, a fost convocat în ședință extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești

În acest sens,  împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploiești, a fost analizat gradul de implementare a măsurilor stabilite în ședințele anterioare, cu aceeași tematică, ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești.

Astfel, în completare, s-a stabilit diseminarea dinspre municipalitate către instituțiile publice, unitățile de învățământ, operatorul de transport public local comun (pentru a fi afișate în mijloacele de transport),  principalii operatori economici, etc., a setului de măsuri stabilite de Ministerul Sănătății, cu privire la comportamentele care trebuie urmate în vederea prevenirii posibilelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus (COVID-19), set anexat la prezentul comunicat.

De asemenea, s-a stabilit crearea unui grup de lucru care să verifice, în fiecare unitate de învățământ din municipiu, dotarea cu materiale igienico-sanitare corespunzătoare. Astfel, municipalitatea va achiziționa dispensere și dozatoare cu material dezinfectant, pe care intenționează să le instaleze în școli, instituții publice de interes local, etc.

În același context, operatorul de transport public local în comun, SC Transport Călători Express SA, va suplimenta numărul acțiunilor de dezinfecție desfășurate și în mijloacele de transport urban.

Totodată, municipalitatea a anunțat că, operatorul local de servicii DDD a finalizat lucrările de dezinfecție în toate unitățile de învățământ. În momentul de față, în unitățile de învățământ se aplică măsurile de prevenire stabilite și comunicate de către Ministerul Sănătății.

La ședința extraordinară au participat, alături de reprezentanții municipalității, reprezentați ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Direcției de Sănătate Publică, ai Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, reprezentanți ai unităților spitalicești și reprezentanții operatorului de servicii de Dezinfecție, Deratizare și Dezinsecție (DDD) la nivelul municipiului Ploiești, etc.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/perchezitii-in-desfasurare/?fbclid=IwAR3tR_EPDkf6qnAKugivxamsp-hfHDIcReiB-oT7cIUW2TN7HXz3FFz62Xc

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-povestea-tanarului-care-sta-de-7150-zile-in-carucior/?fbclid=IwAR2k8oFcq-8-jJGjSnYlxfe_933ZrEZDJy_uD7QeB9bFGTIhW5Q38xOytWM

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor