logo
RNTV Live

Ploiești Jazz Festival – Un răsărit muzical ce se apropie rapid!

2023-10-25-ploiesti-jazz-festival-site-main-image-1920×1080-1
Ștefan Petre

Ploiești, 18 octombrie 2023 – Încă mai simțim ecourile entuziasmului și magiei jazz-ului de la ultimul nostru anunț, și suntem mai aproape de începerea celei de-a XVIII-a ediții a Ploiești Jazz Festival. Cu doar o săptămână rămasă până la inaugurarea oficială a evenimentului, vă reamintim despre seria de concerte și artiștii de excepție care vor încununa această ediție. 

Deschiderea oficială – 25 octombrie: 

Începem festivalul cu o seară plină de eleganță și swing! De la ora 19.00, sala Ion Baciu se va umple de muzica inconfundabilă a formației New Vegas Show, acompaniați de Orchestra Simfonică a Filarmonicii  Ploiești sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. La ora 21.00, pregătiți-vă pentru un concert de excepție:  Swinging Voices & Jazz Notes, într-o colaborare memorabilă a Corului Filarmonicii cu Ploiești Trio Jazz,  sub conducerea muzicală a lui Eduard Dinu

Clasic la Puterea a Treia – 26 octombrie: 

A doua zi de concerte ne aduce ansamblul Violoncelissimo, în turneul național Clasic la Puterea a  Treia, ediția a V-a, cu oprire la Ploiești, la Sala Coloanelor a Palatului de Cultură, începând cu ora 17.30. Seara  continuă cu reprezentațiile fabuloase ale ansamblurilor Antonio Faraò Trio (ora 19.00) și Giovanni Mirabassi  Quartet (ora 21.00), la Filarmonica Ploiești. 

Zi de workshop și două experiențe inedite – 27 octombrie: 

Ziua de 27 octombrie debutează cu un workshop special dedicat suflătorilor – „Be stronger in jazz  and stronger in life” cu Don Braden – saxofon și flaut, de la ora 11:00, la Palatul Culturii. Seara promite să  fie memorabilă, cu două experiențe muzicale extravagante: Omar Sosa Quarteto AfroCubano și China  Moses&The Vibe Tribe, începând cu orele 19.00, respectiv 21.00, în sala Filarmonicii. 

„Tetrismatic” și „Earth, Wind & Wonder” – 28 octombrie: 

Seria de concerte continuă cu minunatul proiect „Tetrismatic”, oferit de Cătălin Milea Quartet, de  la ora 19.00, și va continua cu „Earth, Wind & Wonder” alături de Don Braden Quartet, începând cu ora  21.00, în incinta Filarmonicii Ploiești. 

Final grandios – 29 octombrie: 

Ultima seară a festivalului se anunță a fi una de excepție. De la ora 19.00, scena Filarmonicii va  răsuna sub acordurile saxofonului lui Rick Margitza Quartet, iar de la ora 21.00, Roberto Fonseca Trio va  încheia această sărbătoare muzicală a Ploieștiului, ce adună 54 de ani de istorie și peste 100 de ore de muzică în  interpretarea a 15 trupe și formații.

Vă așteptăm cu drag în perioada 25-29 octombrie, la Ploiești Jazz Festival, un eveniment de referință în peisajul cultural al orașului și al țării. Veți fi martorii unor momente muzicale de neuitat! 

Pentru informații complete și rezervări, accesați jazzploiesti.ro, filarmonicaploiesti.ro sau urmăriți-ne pe rețelele de socializare. 

Let the jazz rhythms take over! 

Contact: Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești, Anton Pann nr. 5, Ploieşti, 107071 Casa de bilete: + 40 344 802 782

Despre Ploiești Jazz Festival: 

Ploiești Jazz Festival este un eveniment muzical de prestigiu, ce aduce în fiecare an în inima Ploieștiului artiști de talie națională și internațională. Festivalul este organizat sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, în parteneriat cu Primăria Ploiești. Evenimentul propune o serie  de concerte memorabile pentru a oferi publicului iubitor de jazz o experiență muzicală de neuitat.

Sursă: Ploiești.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor