Moment inedit la Ploieşti pentru pasionaţii de istorie

angajare
Moment inedit la Ploieşti pentru pasionaţii de istorie. Atmosfera războiului va fi recreată în oraşul nostru, cu ocazia împlinirii a unui secol de la eroicele lupte din vara anului 1917- Mărăști, Mărășești, Oituz- la Ploiești.

Sub egida Programului Național România 100 de ani”, în zilele de 9 și 10 iunie 2017, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Asociația
6 Dorobanți, va organiza două evenimente de marcă.
Primul va avea loc vineri, 9 iunie, începând cu ora 17.00, în curtea muzeului, când va fi recreată atmosfera Primului Război Mondial, în cadrul unui eveniment militar inedit, “Pe aici nu se trece!”, din care nu vor lipsi organizarea unei tabere militare, prezentările de uniforme și echipamente militare și multe alte surprize pe care vă invităm să le descoperiți.
Sâmbătă, 10 iunie 2017, la ora 11.00, în sala Auditorium” a muzeului, la vernisajul expoziției temporare „În tranșee pentru țară…”
Expoziția restituie, într-o manieră captivantă, ambianța și contextul militar-istoric al acelor vremuri, prin valorificarea patrimoniului muzeal propriu, a pieselor de epocă puse la dispoziție de colecționarii Doru Fărcuș, Ciprian Rădulescu, Radu Constantin și a reconstituirilor.
sursa comunicat Muzeul de Istorie Prahova
hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here