Ploieşti: Continuă controalele oamenilor legii pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu virusul Sars-Cov-2

omv

Ploieşti: Continuă controalele oamenilor legii pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu virusul Sars-Cov-2

Creşterea siguranţei publice și rutiere, prevenirea şi combaterea comerțului ilicit și limitarea riscului de răspândire a infecției cu virusul Sars-Cov-2 se numără printre priorităţile oamenilor legii ploieşteni.

Iată motivul pentru care şi ieri a fost efectuată o acţiune care a avut în vedere chiar obiectivele enumerate anterior.

just insolv sprl

În cadrul activităților au fost legitimate 227 de persoane, controlate 64 de autovehicule și verificate 20 de societăți comerciale.

Cu ocazia controalelor efectuate de polițiștii rutieri au fost reţinute 2 permise de conducere pentru abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv pentru efectuarea manevrei de depășire pe trecerea pentru pietoni.

Reprezentanții Registrului Auto Român, la datorie alături de poliţiştii de la Rutieră

Pe linia controlului tehnic efectuat împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au fost constatate deficiențe ce au condus la reținerea a 6 certificate de înmatriculare.

Din totalul de 92 de contravenţii constatate 37 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 19 pentru nerespectarea normelor legale în domeniul economic, 24 la Legea 61/1991 privind normele de conviețuire socială și 12 pentru alte abateri.

Cetățenii au fost sfătuiți de polițiști să respecte măsurile specifice stării de alertă, purtarea corespunzătoare a mijloacelor de protecție având un rol important în limitarea riscului de răspândire a infecției cu virusul Sars-Cov-2.

Exemple

La data de 30 iunie a.c., polițiștii au indisponibilizat aproximativ 500 de kg de legume şi fructe, de la trei comercianți care ofereau produsele spre vânzare fără a deţine documente legale de provenienţă. Față de cei trei, polițiștii au luat măsura sancționării contravenţionale conform Legii nr. 12/1990, totodată, bunurile fiind ridicate în vederea confiscării.

Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială care are ca activitate asigurarea serviciilor de servire a mesei pentru clienți, au fost constatate nereguli privind fiscalizarea unor sume de bani provenite din încasări. Totodată, persoana juridică nu deținea documente de proveniență pentru anumite băuturi alcoolice, iar notele de recepție aferente mărfurilor expuse nu erau întocmite. De asemenea, reprezentanții C.J.P.C.P. au constatat faptul că nu erau respectate măsurile impuse cu privire la manipularea și depozitarea bunurilor alimentare. Pentru neregulile constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amezi în valoare totală de 38.000 de lei.

sursa IJP Prahova

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here