logo
RNTV Live

Ploieştenii se pregătesc din timp de Crăciun. Scumpirile îi sperie/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Ploieştenii se pregătesc din timp de Crăciun. Scumpirile îi sperie

Prețul cărnii de porc a crescut în ultima perioadă! Aşa că ploieştenii se pregătesc din timp pentru sărbătorile de iarnă. Mulți susțin că puterea de cumpărare a scăzut. Asta nu-i va opri să pregătească mâncărurile tradiționale pentru masa de Crăciun.

Cu toate că mai avem o lună până la sărbătorile de Crăciun, mulți dintre ploieșteni au început să cumpere carne de porc din timp. Asta pentru că prețurile au crescut în ultima perioadă. Mulți dintre cei cu care reporterii Ploiești TV au discutat spun că fiecare leuț contează.

Acest lucru a fost confirmat și de  producătorii care comercializează carne și produse din carne de porc din incinta Halelor Centrale. Susțin că vânzările au crescut semnificativ în această perioadă.

În ceea ce privește prețurile practicate pentru carne de porc și produse din carne de porc, acestea au fost majorate cu maximum 2 lei față de prețul afișat la stand zilele trecute.

Totuși, există și locuri în Halele Centrale unde producătorii au decis ca pentru moment să mențină același preț la carnea de porc. Susțind că sunt mai mici chiar față de cele din anul trecut.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prins-cu-cod-qr-al-altei-persoane/

Ploieştenii se pregătesc din timp, tradiţia se păstrează

Deși banii sunt din ce în ce mai puțini, acest lucru nu-i oprește pe ploieșteni să se pregătească câtuși de puțin pentru masa de Crăciun. Ba mai mult, sunt în continare persoane care păstrează tradiția și vor ca măcar în perioada sărbătorilor de iarnă să cumpere carne de porc crescut la curte.

Am discutat și cu producătorii care comercializează carne de pasăre. Aceștia susțin că ploieștenii preferă în continuare ca în această perioadă să cumpere carne de porc cu toate că aceasta s-a scumpit.

S-a ajuns ca românul să scoată mai mulți bani din buzunar pentru sărbătorile de iarnă din cauza scumpirii la energie electrice,  a gazelor și a combustibilului. Acestea au dus la o creștere a costurilor producătorilor până la porțile comercianților. Carnea, produsele de panificație, laptele ouăle, legumele şi fructele se vor scumpi în continuare.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ambulanta-prahova-angajari/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/durere-fara-margini-mama…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaşi site-ul republikanews.ro

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor