logo
RNTV Live
tymbark

Ploieștenii medaliați la robotică în SUA, premiați de primar

image5-4
Ștefan Petre

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, s-a întâlnit astăzi cu elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, care au câștigat premiul MOTIVATE Award WINNER la Campionatul Mondial de Robotică „FIRST Tech Challenge”, care s-a desfășurat la Houston, în Statele Unite ale Americii, în perioada 19-22 aprilie 2023.

Primăria menționează, în comunicatul de presă emis de DIRECȚIA COMUNICARE, RELAȚII PUBLICE ȘI SITUAȚII DE URGENȚĂ, că echipa de robotică Ro2D2 a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești a participat la această competiție internațională cu sprijinul financiar al municipalității ploieștene, care a asigurat serviciile de cazare pentru tinerii participanți, pe durata șederii lor în Houston.

În cadrul Campionatului Mondial de Robotică „FIRST Tech Challenge”, echipa de robotică ploieșteană a impresionat juriul cu proiectul lor inovator și creativ.

În acest context, primarul Andrei Volosevici i-a felicitat personal, astăzi, pe elevii și profesorii coordonatori și le-a oferit acestora diplome și flori. De asemenea, celor 20 de elevi câștigători le-au fost acordate și premii în valoare de 1000 lei fiecare.


Totodată, edilul șef al municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a subliniat că va continua să susțină și să aprecieze inițiativele din educație, precum și pasiunea și perseverența tinerilor ploieșteni, implicați activ în proiecte inedite care răspund nevoilor reale ale societății în care trăim.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor