logo
RNTV Live

Ploieştenii, invitaţi timp de 3 zile la proiecții în aer liber în cadrul Caravanei TIFF

cinema "Caravana Filmelor TIFF” ajunge la Ploieşti
Mihai Constantinescu

Proiecții în aer liber

Cenefilii au motive serioase de bucurie. Caravana TIFF revine la Ploieti.

Potrivit unui comunicat de presă, ediţia de anul acesta  se deschide cu controversatul Foxtrot. Un ,,studiu temerar despre durere și ce-nseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times). Povestea multi-premiată inspirată de conflictul israeliano-palestinian, care a deschis ce-a de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, invită la introspecție și transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război.

Seara următoare se va putea urmări România Neîmblânzită, un documentar care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică.

Ediţia se închide cu Aniversarea,  a șaptea producție regizată de Dan Chișu, a cărei  premiera mondială a avut loc chiar la TIFF. Cu o distribuție impresionantă – cu nume ca Răzvan Vasilescu, Gheorghe Ifrim, Constantin Cojocaru, Mihai Constantin, Emilia Dobrin, Emanuel Pârvu și Coca Bloos -, este ultimul film în care joacă regretatul Mircea Albulescu. În jurul lui, la împlinirea a 94 de ani, se adună familia și prietenii, într-o seară plină de amintiri tulburi și discuții în contradictoriu, se specifică în comunicat.

Caravana TIFF se desfăşoară între 14 – 16 septembrie  pe Esplanada Palatului Culturii, în fiecare seară de la ora 21:00. Intrarea este liberă.

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor