Ploieştenii, în pericol din cauza gunoaielor. Municipiul, în stare de alertă?

Ploieştenii, în pericol din cauza gunoaielor. Din această cauză, membri Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-au întrunit, astăzi, în ședință extraordinară pentru a se lua măsruile necesra epentru protecţialocuitorilor din municipiu. De menţionat este că nu este prima dată când oraşul este sufocat de gunoaie. O situație identică cu starea constatată şi astăzi a fost şi în 04.05.2021

În acest context, s-a stabilit informarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova despre existența stării potențial generatoare de situații de urgență la nivelul municipiului nostru.

cel mai verde complex reziential

De asemenea, s-a hotărât să se solicite acordul Prefectului Județului Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploiești, în următoarele condiții:

  • Perioada stării de alerta : 30 zile;
  • Măsuri ce se vor adopta :

adresa către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova cu solicitare de Notificare a rezilierii Contractului nr. 1792/13.09.2016 de delegare prin concesiune a gestionarii activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către Delegat — S.C. Rosal Grup S.A. sau adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgență pentru asigurarea serviciului de salubritate la nivelul Municipiului Ploiești;

Continuarea demersurilor începute de către Municipiul Ploiești pentru asigurarea serviciului de curățenie căi publice la nivelul unității administrativ teritoriale.

Primarul Andrei Voloseviciprecizează că, a solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova  rapiditate și măsuri concrete în luarea deciziilor legale care se impun împotriva operatorului local de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A., care, prin nerespectarea programului de colectare a deșeurilor municipale, generează un grad de poluare crescut în orașul nostru, în această perioadă.

Totodată, edilul a solicitat instituției respective să comunice municipalității, cu celeritate, măsurile și sancțiunile aplicate în acest context.

Vezi şi https://republikanews.ro/copil-de-4-ani-mort-in-accident/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-+ul republikanews.ro

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here