Prahova, vizată de COD GALBEN de ploi şi grindină. Anunţul ANM

Grindina la Podenii Vechi
angajare

Ploi şi grindină în următoarele ore în mai multe zone din ţară!

Prahova este vizată de COD GALBEN de ploi şi grindină. ANM a emis două evertizări meteo de vreme rea.

Prima infomare este valabilă pentru perioada  11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00. Sunt aşteptate perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

A doua avertizare face referire la o infomare de COD GALBEN valabil in perioada 11 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 22:00. Pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul Moldovei și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

sursa ANM

mediu

PLOIESTI TV LIVE 👇 (apasati play si puteti urmari Ploiesti TV live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here