logo
RNTV Live

Pleiades Residence – de la un teren industrial abandonat, la un proiect rezidențial modern și funcțional

Jurnal-de-constructie-2
Daniel

Lucrările de construcție la Pleiades Residence, proiect rezidențial de regenerare urbană dezvoltat pe o fostă platformă industrială din Ploiești, avansează în ritm alert, primele locuințe urmând să fie finalizate în ultima parte a acestui an.

Pleiades Residence este un proiect de regenerare urbană ce își propune să transforme o fostă platformă industrială într-o dezvoltare nouă, care să redea comunității acele spații rămase fără utilitate, prin transformarea lor în zone moderne, vii, cu funcționalități multiple.

În prezent, lucrările de construcție acoperă Faza 1, care este formată din clădirile A și B, cu un total de 142 de apartamente, și peste 1.000 metri pătrați de spații verzi și alei pietonale.

Astfel, grinzile de fundare și infrastructura pentru corpul A, elemente cheie care asigură stabilitatea clădirii și care susțin greutatea acesteia, au fost finalizate, lucrările de construcție continuând cu elementele verticale pentru suprastructură.

În cazul Corpului B, au fost finalizate elementele verticale pentru suprastructura parterului și a primelor etaje. În prezent se lucrează la armarea planșeului și la pregătirea elementelor verticale ale suprastructurii pentru etajul 5 – armare, cofrare, turnare. Acestea sunt lucrări importante care vor asigura stabilitatea clădirii pe termen lung.

Pleiades Residence este dezvoltat de Prime Kapital pe fosta platformă industrială Uzina 1 Mai, lângă Prahova Value Centre, oferindu-le locatarilor confortul de a avea totul la îndemână.

Proiectul cuprinde 7 clădiri cu design personalizat care vor fi conectate printr-o alee acoperită, exclusiv pietonală, cu o suprafață de 1.400 metri pătrați. În total, Pleiades Residence va avea 498 de apartamente și peste 400 de locuri de parcare dispuse într-o clădire supraterană pe trei niveluri. Complexul rezidențial va oferi 17 tipuri diferite de unități, de la studiouri duble până la apartamente cu 2, 3 și 4 camere, precum și duplexuri și penthouse-uri.

Pleiades Residence oferă toate beneficiile unui ansamblu rezidențial din care îți vei dori să faci parte: clădiri verzi, la standarde nZEB, 8.200 metri pătrați de spații verzi și zone fără circulație auto, aproximativ 400 locuri de parcare supraetajate, cu acces securizat 24/7, finisaje de calitate, acces direct la Prahova Value Center.

Proiectul rezidențial este creat cu grijă și atenție pentru a beneficia de lumină naturală pe parcursul întregii zile. Fațada clădirilor este protejată cu vată minerală bazaltică, astfel încât eficiența energetică să fie la cote maxime.  Apartamentele sunt proiectate cu o compartimentare inteligentă, având camere cu ferestre înalte, pentru a oferi o atmosferă luminoasă.

La finalul construcției, Pleiades Residence va deveni un reper pentru piața imobiliară din Ploiești. De la confortul din apartamente până la spațiile verzi extinse, fără trafic auto și proximitatea față de centrul comercial Prahova Value Centre, Pleiades Residence a fost astfel conceput pentru ca tu să poți beneficia de o viață cât mai plăcută și de acces direct la facilitățile necesare în viața de zi cu zi.

Reinventarea spațiilor pe care au rămas fabrici și uzine dezafectate – așa cum a fost și cazul Uzinei „1 Mai” din Ploiești – înseamnă și dezvoltarea întregului oraș, care devine mai atractiv pentru potențiali locuitori și pentru profesioniști, dar și pentru companii. Astfel de dezvoltări susțin colateral creșterea economică locală și creșterea standardului de viață al locuitorilor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor