logo
RNTV Live

Pleci în vacanță de 1 Mai? Uite cum va fi vremea

meteo luna mai
Ciprian Radu

Pleci în vacanță de 1 Mai? Uite cum va fi vremea

Meteorologii au realizat prognoza meteo pentru intervalul 23 aprilie – 6 mai.

Conform specilaiștilor, se anunță temperaturi cu mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă.

În Muntenia, pe întreaga perioadă a celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la sfârşit de aprilie şi început de luna mai. Temperaturile maxime vor fi în medie de 24 – 27 grade, dar vor fi şi zile, în special în perioada 24 aprilie – 2 mai, în care vor fi posibile valori chiar mai ridicate, spre medii în jurul a 29 – 30 de grade la câmpie. În aceeaşi tendinţă vor evolua şi minimele nocturne ce se vor situa peste mediile multianuale, valori în marea lor majoritate în ecartul 9 – 12 grade. În ansamblu, intervalul de referinţă va avea o probabilitate redusă de ploaie. Averse cu caracter local vor fi în 24 aprilie, 27 aprilie şi, posibil, la sfârşitul celor două săptămâni.

La munte, valorile de temperatură se vor menţine în cea mai mare parte a intervalului mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, cu variaţii nesemnificative de o zi la alta; maximele diurne vor fi de 14 – 18 grade, iar minimele de 4 – 8 grade, temperaturi uşor mai mici fiind posibile în zilele de 27 şi 28 aprilie. Faţă de aceste valori mediate pe întreaga zonă montană, la altitudini mai mici, în general sub 1.400 de metri, sunt de aşteptat temperaturi chiar mai ridicate, medii diurne în jurul a 20 de grade. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi mai ridicată în cursul după-amiezelor. În special în zilele de 24 şi 27 aprilie şi după data de 2 mai, ploile vor fi mai frecvente şi local mai însemnate cantitativ.

CITEȘTE aici prognoza pentru toate zonele țării

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor