logo
RNTV Live

Plecaţi pe litoral? De unde nu ar trebui să mâncaţi niciodată

Plecaţi pe litoral.Şefului Autorităţii Sanitar Veterinare ştie care este situaţia pe litoral. Ce mesaj are/ sursa cugetliber.ro
Mihai Constantinescu

Şefului Autorităţii Sanitar Veterinare ştie care este situaţia pe litoral. Ce mesaj are

Plecaţi pe litoral? De unde nu ar trebui să mâncaţi niciodată ştie şefului Autorităţii Sanitar Veterinare. Acesta a recunoscut că lucrurile nu sunt perfecte din acest punct de vedere pe litoral, dar că turiştii sunt în siguranţă dacă aleg să îşi achiziţioneze produsele alimentare din unităţi înregistrate şi autorizate sanitar-veterinar. Acesta a mai ţinut să atragă atenţia turiştilor să se ferească de alimentele vândute la colţ de stradă.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/dezastru-la-o-pensiune-din-prahova/

Litoralul românesc este sigur din punct de vedere al siguranţei alimentare. Sigur, lucrurile sunt perfectibile, nimic nu e perfect, dar în fiecare an încercăm să fim mai buni. Sfatul pentru consumatori este să îşi achiziţioneze produsele din unităţi înregistrate şi autorizate sanitar-veterinar. Nu trebuie să nu se bucure la chilipiruri, să nu se bucure la produsele “pseudo tradiţionale”, care se regăsesc la tot felul de colţuri de stradă sau pe mai ştiu eu unde, de-a lungul traseelor turistice sau şosele, Nu trebuie să îşi ţină produsele, indiferent că vorbim despre cei care se deplasează la mare pe malul Mării Negre sau în alte zone cu potenţial turistic, să nu îşi lase produsele un timp îndelungat sub influenţa razelor de soare, a transmis, miercuri, preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, printr-un comunicat de presă.

Fie că plecaţi pe litoral sau în alt loc, este bine ca pe timpul vacanţei nu fie cumpărate cantităţi mari de alimente, iar dacă un produs este început atunci este indicat să fie consumat până la capăt.

În cazul în care turiştii vor sesiza neconformităţi, pot fi comunicate. Inspectorii vor interveni cu promptitudine

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa digi24.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor