logo
RNTV Live

Platforma Primero, un adevărat ajutor pentru copiii din Ucraina

646×404
Theo Tănăsescu

La doar o săptămână de la lansarea platformei Primero, 830 de copii ucraineni au fost înscriși. Platforma se ocupă de monitorizarea celor mici, pentru asigurarea protecţiei şi serviciilor necesare. Cei mai mulţi copii au fost înregistraţi în judeţele Timiş şi Arad.

„De la lansarea în urmă cu o săptămână a Primero – cunoscutul software internaţional de gestionare a cazurilor pentru protecţia copilului – şi până în prezent, 830 de copii refugiaţi din calea războiul din Ucraina, sosiţi în România, au fost înregistraţi cu succes în platformă. Primero este un software open-source care ajută lucrătorii sociali să identifice şi să înregistreze copiii refugiaţi şi să-i îndrume către servicii specializate, în funcţie de nevoile acestora. Primero permite, de asemenea, identificarea timpurie a potenţialelor situaţii de abuz, neglijare sau trafic şi adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea şi protejarea drepturilor copilului”.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:830 de copii refugiaţi din Ucraina au fost înregistraţi în prima săptămână de la lansarea platformei Primero, care va asigura monitorizarea acestora pentru asigurarea protecţiei şi serviciilor necesare (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor