Ploieştenii se vor bucura în decembrie de două spectacole de artificii/ sursa Youtube

Ce aspirații au românii pentru noul an? Specialiștii în dezvoltare personală sunt alături de ei în acest demers

„Să fiu mai sănătos, Să nu mai beau, să nu mai fumez”, îşi doreşte un bărbat.„Ca de obicei… să slabesc!  să beau mai puţin”, ar vrea un altul. Dacă occidentalii îşi propun, în general, să scape de obiceiurile nesăntoase, românii îşi doresc să nu aibă nevoie de medic şi să fie liniştiţi sufleteşte.

Rezoluţii pentru anul 2024

„Planurile mele sunt mai scurte în general, îmi doresc să fiu bine cu mine şi dacă sunt bine cu mine orice e posibil”, crede o femeie. „Sănătate, altceva nu”, zice un bărbat.

Multe dintre rezoluțiile din 2023 au fost reiterate și în lista pentru 2024, semn că cei care le-au făcut și-au propus poate obiective prea ambițioase sau nu au avut suficientă hotărâre.

„Conform studiilor, 25% dintre rezoluții sunt abandonate chiar în primele săptămâni ale lunii ianuarie, iar procentul crește până la 43% în luna februarie. Rata de succes a planurilor de noul an se situează între 9% și 12%”

De multe ori, majoritatea planurilor de la începutul anului sunt abandonate rapid. Totuși, există metode pentru a evita căderea în capcana comodității. Experții în dezvoltare personală sugerează că ne putem menține motivația pentru îndeplinirea rezoluțiilor dacă reflectăm asupra obiectivelor atinse în ultimii ani și ne bucurăm de reușitele noastre.

„Dorinţa nu este suficientă. Oamenii au nevoie să îşi pună nişte repere. Trebuie să ne cunoaştem, să ne punem întrebarea cine sunt eu în acest obiectiv şi la ce îmi foloseşte. Ca să poţi să duci la bun sfârşit un obiectiv tu trebuie să îl rupi în nişte obiective mai micuţe”, explică Adriana Stanciu, psiholog & life coach.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *