logo
RNTV Live

Plan de pace între Ucraina si Rusia?

sursă foto digi24.ro
Theo Tănăsescu

Plan de pace între Ucraina si Rusia?

Cele două ţări implicate în război au redactat o primă versiune a unui plan de pace, redactat în 15 puncte, anunţă Financial Times, care citează trei surse apropiate discuțiilor.

Potrivit antena 3.ro, planul prevede, printre altele, încetarea focului și retragerea trupelor rusești, dacă Kievul își declară neutralitatea și acceptă o limită asupra forțelor sale armate.

De asemenea, Ucraina  trebuie să renunțe la ambițiile sale de a adera la NATO și să promită că nu va găzdui baze militare sau armament, în schimbul protecției oferite de aliați precum Statele Unite, Marea Britanie sau Turcia. Ar fi cel mai important punct din varianta de lucru a acestui plan de pace, potrivit surselor citate de Financial Times citate de antena3.ro.

Un alt punct al discuţiei din cadrul negocierilor, potrivit Financial Times: Rusia ar vrea Ucraina să renunțe şi la ambițiile sale de a adera la NATO și să promită că nu va găzdui baze militare sau armament în schimbul protecției din partea unor aliați precum Statele Unite, Marea Britanie sau Turcia.

sursa antena3.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor