Sursa: clickstay.com

Medicamentele rămase neutilizate împotriva COVID-19 la oameni vor fi folosite pentru tratarea pisicilor de pe insula mediteraneană Cipru, conform Digi24.

Acolo mii de feline au murit începând din ianuarie 2023 din cauza unei mutaţii a noului coronavirus, a anunţat Guvernul cipriot, conform AFP.

Peritonita infecţioasă felină (PIF), cauzată de o tulpină a noului coronavirus care nu este transmisibilă la oameni, a făcut omorat o multime de pisici de pe insulă.

„Stocurile de medicamente care au fost utilizate pentru tratarea cazurilor de coronavirus uman şi care nu mai sunt acum utilizate pot fi puse la dispoziţia” felinelor bolnave, a anunţat Guvernul cipriot într-un comunicat. Acestea vor fi oferite sub formă de pastile anti-COVID-19, medicamentele fiind furnizate de serviciile veterinare.

În mod oficial, 107 cazuri au fost recenzate în partea sudică a acestei insule, în comunitatea greco-cipriotă, potrivit datelor comunicate de serviciile veterinare din cadrul Ministerului Agriculturii. Însă, Asociaţia veterinarilor ciprioţi estimează că „o treime” din totalul pisicilor de pe insulă au murit din cauza acestei boli.

„Recent a fost înregistrată o creştere de 30% a abandonurilor de pisici domestice” de stăpânii lor care au părăsit insula, spune Dawn Foote, în vârstă de 48 de ani, care conduce adăpostul Tala Cats.

Populaţia de pisici, a ajuns sa îl depaseasca si pe cel al locuitorilor Ciprului, care are puţin peste un milion de persoane, potrivit unei asociaţii care apără animalele.

Sursa: digi24.ro, hotnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *