Bobi, cunoscut drept cel mai bătrân câine din lume, s-a stins din viață la vârsta de 31 de ani și 165 de zile

programul
Constantin Corina

Cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 31 de ani și 165 de zile, potrivit Guinness World Records. Patrupedul s-a stins din viață sâmbătă, 21 octombrie, în casa sa din satul portughez Conqueiros.

Bobi a fost recunoscut ca cel mai bătrân câine din lume în viață și cel mai vârstnic câine din istorie la data de 2 februarie 2023. Datele de naștere ale sale au fost confirmate de Serviço Medico-Veterinário do Município de Leiria (Serviciul Medico-Veterinar al Municipiului Leiria) în 1992. Vârsta lui Bobi a fost, de asemenea, verificată de SIAC, o bază de date pentru animale de companie autorizată de guvernul portughez și administrată de SNMV (Sindicato Nacional dos Médicos Veterinários; Sindicatul Național al Medicilor Veterinari).

Bobi a trăit toată viața alături de familia Costa, în satul Conqueiros, aflat în apropiere de coasta de vest a Portugaliei, și a fost descoperit în mod surprinzător în familia lor. Deși inițial părinții lui au vrut să eutanasieze cățeii din cauza numărului mare de animale, Bobi a fost salvat de copiii familiei Costa. Ei au păstrat secretul prezenței lui până când a fost acceptat în familie și a devenit o parte iubită a acesteia, fiind hrănit cu aceeași mâncare ca și membrii familiei.

Moartea lui Bobi a fost anunțată de Dr. Karen Becker, medicul său veterinar. Ea a scris pe Facebook:

„Noaptea trecută, acest băiat dulce și-a câștigat aripile”.  „În ciuda faptului că a trăit mai mult decât orice câine în istorie, cele 11.478 de zile petrecute pe pământ nu vor fi niciodată suficiente, pentru cei care l-au iubit. Dumnezeu să te aibă în pază, Bobi… ai învățat lumea tot ce trebuia să înveți.”

„Între o conservă de hrană pentru animale și o bucată de carne, Bobi nu ezită și alege mâncarea noastră”, a declarat Costa.

Cu excepția unei sperieturi în 2018, când a necesitat spitalizare din cauza unor probleme de respirație, Leonel Costa relatează că viața lui Bobi a fost relativ lipsită de probleme. Acesta crede că secretul longevității lui constă în mediul său calm și liniștit. De asemenea, vârsta sa notabilă ar putea avea legătură cu moștenirea genetică. Mama lui Bobi, Gira, a trăit până la vârsta de 18 ani, în timp ce un alt câine din familia Costa, Chicote, a atins vârsta de 22 de ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor