Ministerul Educației va găzdui o conferință privind rezultatele testului PISA 2022 pentru elevii români, eveniment programat pentru marți, 5 decembrie, începând cu ora 12, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), conform anunțului adresat jurnaliștilor acreditați. Conferința va fi disponibilă și online și va fi moderată de către secretarul de stat Bogdan Cristescu.
Evenimentul este organizat de către Ministerul Educației, prin intermediul Unității de Cercetare în Educație, care acționează ca centru național pentru testul PISA 2022, conform comunicatului emis de ME.
Rezultatele testului PISA 2022, evaluarea internațională la care elevi de 15 ani din România, împreună cu colegii lor din alte 80 de țări, au fost supuși pentru a evalua nivelul de învățare, vor fi publicate în data de marți, 5 decembrie.
Noul raport va actualiza informațiile colectate acum cinci ani, în 2018, când România se situa în partea de jos a clasamentului țărilor membre UE, prezentând un nivel ridicat de analfabetism funcțional printre elevi, în jur de 44%.
Programul conferinței este structurat astfel:
- Între 12:00 și 12:40 va avea loc o sesiune introductivă în care vor lua cuvântul:
- Ligia Deca, Ministrul Educației
- Tanja Bastianic, analist de politici la OCDE – PISA 2022 – Constatările internaționale
- Gabriela Noveanu, Coordonator Național PISA 2022 – Prezentarea rezultatelor studiului PISA 2022
- Între 12:40 și 13:30 va fi un panel de discuții la care vor participa experți în domeniu:
- Tanja Bastianic – analist de politici la OCDE
- Gabriela Noveanu – Coordonator Național PISA 2022
- Gabriel Bădescu – Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca
- Lucian Ciolan – Universitatea din București
- Mihaela Singer – Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești (TBC)
- Simona Velea – Școala Națională de Studii Politice și Administrative
- Sebastian Țoc – Institutul de Cercetare a Calității Vieții
Testările PISA 2022 s-au desfășurat efectiv în primăvara anului 2022, încheindu-se la finalul perioadei pandemiei Covid-19. În România, la aceste teste au participat peste 7.000 de elevi provenind din 180 de școli. Pentru prima dată, România a susținut un test digitalizat, în timp ce edițiile anterioare, inclusiv cea din 2018, s-au desfășurat pe hârtie, cu ajutorul pixului.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.