Pinguinul de la Grădina Zoologică din Edinburgh a fost promovat general-maior în armata norvegiană

pinguin
Constantin Corina

Sir Nils Olav III, un rezident al Penguin’s Rock din Grădina Zoologică din Edinburgh, a primit luni titlul onorific de general-maior în Garda Regelui din Norvegia, ca mascota lor oficială.

Aproximativ 160 de soldați în uniformă au vizitat grădina zoologică scoțiană pentru a face parte din ceremonie ce a implicat un eveniment special în circumstanțe militare.

Pasărea împodobită, are acum titlul de general-maior Sir Nils Olav III, baron al Insulelor Bouvet.

Însă aceasta – care își poartă chiar și epoleții – este una dintr-un lung șir de pinguini ce vor servi în Forțele Armate Norvegiene.

În 1961, Garda Regelui Norvegian a vizitat Royal Edinburgh Military Tattoo pentru un exercițiu, iar un locotenent pe nume Nils Egelien s-a îndrăgostit de colonia de pinguini a grădinii zoologice.

El a crezut că marșul unității sale avea o asemănare interesanta cu felul în care mergea pasărea alb-negru.

„Sunt încântat să-l felicit pe Sir Nils Olav III pentru promovarea sa la gradul de general-maior”, a declarat Jason Barrett, Chief Operating Officer la Royal Edinburgh Military Tattoo.

El a lăudat „bogată istorie, onoare și tradiție” aduse de Garda Regelui Majestății Sale din Norvegia, spunând că sunt „fani favoriți de ani de zile”.

„Promovarea sa în luna august a acestui an, pentru bună purtare și pentru că a fost un exemplu superb pentru restul pinguinilor de la grădina zoologică din Edinburgh, reprezintă o etapă importantă în cariera sa de mascotă a gărzii”, a declarat un sergent.

David Field, directorul executiv al Societății Regale de Zoologie din Scoția, a descris ceremonia de luni drept „un moment foarte mândru ce reprezintă colaborarea strânsă continuă între cele două țări ale noastre, Scoția și Norvegia”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor