logo
RNTV Live

Pierdere uriașă pentru România, Craiova Maxima este în doliu!

zamfir3
Marin Ana

Craiova Maxima este în doliu! Astăzi a trecut la cele veșnice o adevărată legendă a fotbalului autohton, unul dintre cei mai importanţi oameni din istoria Universităţii Craiova.

Născut pe data de 14 decembrie 1944, Nicolae Zamfir a fost o viaţă alături de Ştiinţa. Nicolae Ţâcă Zamfir a fost jucător, dar şi antrenor timp de 50 de ani în alb-albastru. Fostul mare antrenor a dat lovitura de start la partida din 5 septembrie, CSU Craiova – Farul 4-3.

Zamfir a pregătit echipele de juniori ale Craiovei din anii ’80-’90 și l-a descoperit, printre alții, pe Gică Popescu. Zamfir era cardiac, iar luni i s-a făcut rău. Marți a fost internat şi urma să i se monteze câteva stenturi. Pe masa de operație, Țâcă Zamfir a făcut stop cardiac, dar a fost salvat inițial de medici. A fost resuscitat și mutat la ATI, unde, din păcate, a mai făcut 3 stopuri cardiace și n-a mai putut fi salvat.

„Zi tristă pentru întreaga suflare alb-albastră. Din păcate, profesorul emerit Nicolae Zamfir ne-a părăsit în cursul zilei de astăzi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Marile performanțe din trecut ale clubului sunt legate de numele lui Nicolae Zamfir. El a fost unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean. De altfel, Nicolae Zamfir s-a alăturat proiectului renașterii Universității Craiova în iarna lui 2013, punându-și priceperea în slujba construirii unui Centru de Juniori puternic. Profesorul emerit a fost implicat activ în protocolul de colaborare dintre Universitatea din Craiova și Universitatea Craiova. Condoleanțe familiei îndurerate!”, au scris pe facebook cei de la CSU Craiova.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Tragedie uriaşă în România! S-a stins din viaţă o adevărată legendă. Craiova Maxima este în doliu – Sportbull

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor