logo
RNTV Live

VIDEO: Petrolul pierde pentru prima dată în play-out, pe o ploaie torențială

1d1302f3-b9dc-4359-a11a-c44445f6c6c3
Ștefan Petre

Petrolul Ploiești a pierdut „acasă”, cu scorul de 2-0, partida de duminică (din prima zi de Paști) contra celor de la Universitatea Cluj. A fost prima victorie pe terenul galben-albaștrilor din istoria „studenților″, care aveau doar 9 remize din 37 de deplasări la Ploiești.

Pe o ploaie torențială care, bineînțeles, a afectat jocul, U Cluj a început perfect, iar după 16 minute avea 2-0 pe tabelă.

Chipciu a lovit primul (’10), din fața porții goale, după șutul lui Nistor respins de Vâlceanu. Mijlocașul lui U Cluj a marcat și el, 6 minute mai târziu, notează Gazeta Sporturilor.

Mai întâi, chiar Nistor a fost cel care a pasat greșit, pe o fază de contraatac a clujenilor. Urmărind însă faza, mijlocașul a primit din nou mingea de la un coleg, a driblat un adversar și a înscris cu stângul de la 16 metri. 

Portarul Vâlceanu era pe direcția mingii, dar Papp a deviat decisiv și a trimis balonul în poartă.

Abia în minutul 29 a dat și Petrolul un semn că ar fi intrat în meci. Grozav, „șeptarul” Petrolului, a trimis un șut puternic în transversală, din 15 metri. U Cluj a răspuns prin Tescan, care a fost blocat din postură de 1 la 1 la Vâlceanu.

Tot Grozav a fost cel mai periculos jucător de la Petrolul și după pauză. La 5 minute de la reluarea jocului, a trimis un șut puternic din unghi, respins de Gorcea, scrie GSP.

Chipciu a fost aproape să facă „dubla”, după un dribling pe exterior și un șut la colțul lung, pe jos. A fost însă blocat de Vâlceanu, cu piciorul.

Echipele de start de la Petrolul – U Cluj:

PETROLUL: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, Seto, Tavares, Grozav, Țicu – Irobiso, Bratu
REZERVE: Leitner, Borta, Pashov, Grigore, Dumitriu, Purtic, Jefferson, Tucaliuc, Rădulescu
ANTRENOR: Florin Pîrvu

U CLUJ: Gorcea – Oancea, Martic, Ilie, Chipciu – Filip, Bic, Goranov – Nistor – Thiam, Tescan
REZERVE: Iliev, Simion, Hofman, Trif, Stoica, Horșia, Bălan, Gomes, Remacle
ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

STADION: „Ilie Oană”
ARBITRU: Barbu Marian (Făgăraş – Braşov), A1: Tunyogi Ferencz (Zalău – Sălaj), A2: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe – Covasna), Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei – Satu Mare), Arbitru AVAR: Peşu Ionela Alina (Craiova – Dolj)

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor