Sursă foto: FC Petrolul Ploiești

La doar câteva ore după ce deținătoarea ultimelor două trofee ale Cupei României, Sepsi Sf. Gheorghe, a fost învinsă la Hunedoara și a fost practic eliminată din competiție, Petrolul și-a făcut treaba pe terenul unei alte echipe din liga a doua, Chindia Târgoviște.

Ploieștenii au obținut o victorie cu scorul de 2-0, acumulând astfel trei puncte care îi apropie și mai mult de calificarea în sferturile de finală ale competiției.

Pe stadionul de lângă Turnul Chindiei, Petrolul a trebuit să gestioneze un început curajos al gazdelor, care au fost foarte aproape să deschidă scorul în primele minute, când Fedele (10) a lovit mingea cu capul și a trimis-o în transversală. Cu toate acestea, o rupere de ritm din partea lui ABUASHVILI (20) a fost suficientă pentru a modifica scorul în favoarea echipei din Ploiești, când georgianul a înscris după o pătrundere rapidă pe partea stângă și un șut plasat la colțul lung. Chindia a avut și ghinion, atunci când Zivkovic (26) a lovit bara transversală cu o lovitură de cap din mijlocul careului.

În partea a doua a jocului, entuziasmul gazdelor s-a diminuat treptat, iar Petrolul a profitat de acest lucru și a găsit tot mai multe oportunități în defensiva adversă. Roman (70) a șutat pe lângă poartă, iar Omrani (86), la debutul său oficial în tricoul „galben-albastru”, a ratat ținta la rândul său. HUJA (88) a risipit definitiv după ce a învins portarul advers la un corner din dreapta, cu un „cap” în colțul din stânga porții.

În finalul partidei, Rădulescu (89) și Grozav (90+3) au ratat șansa de a marca al treilea gol, care ar fi putut oferi mai multă siguranță în ceea ce privește golaverajul, deoarece la finalul grupelor diferența de goluri poate conta în cazul unei posibile egalități.

Chindia Târgoviște – FC Petrolul 0-2 (0-1)

Marcatori: Abuashvili (20), Huja (88).

Chindia: I. Popescu – Romeo (76 Marc), Rutjens, C. Dinu (cpt), Anișorac – M. Cojocaru, Boțogan (46 R. Moldoveanu), Fedele (65 Bogaciuc), Oct. Ursu (65 A. Șerban) – Matiș, Zivkovic. Antrenor: Vasile Miriuță.

FC Petrolul: Eșanu – Doua, Garutti, Huja (cpt), D. Radu (65 Dumitriu) – Musi (46 Rădulescu), Jefferson, Diomande (65 Seto), Abuashvili (80 Grozav) – Roman, Petrovic (65 Omrani). Antrenor: Florin Pîrvu.

Au arbitrat: George Cătălin Găman – Nicușor Marin și Daniel Vlase.

Rezervă: Marius Naidin.

Observatori: Iosif Olah și Daniel Mihai.

După rezultatele Corvinul – Sepsi 1-0 și Chindia – FC Petrolul 0-2, situația din Grupa A a devenit mai clară. Sepsi (1 punct) și Chindia (0 puncte) au fost eliminate matematic din competiție, iar lupta pentru cele două locuri de calificare pare să se dea între Corvinul (6 puncte), Petrolul (6 puncte) și Hermannstadt (1 punct). Sibienii urmează să joace miercuri împotriva formației Progresul Pecica, echipă de eșalon trei.

Ultima etapă, care va avea loc la începutul lunii decembrie, propune partidele FC Petrolul – Sepsi Sf. Gheorghe, Chindia Târgoviște – AFC Hermannstadt și Progresul Pecica – Corvinul Hunedoara.

Primele două echipe din grupă vor avansa în continuare, iar câștigătoarea grupei va avea avantajul de a juca „acasă” în sferturile de finală ale competiției.

  • foto: Răzvan Păsărică

Sursă: FC Petrolul Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *