logo
RNTV Live

Petrolul, campioană de toamnă după un joc infernal!

main popesti – petrolul
Cristian Anghelescu

Petrolul, campioană de toamnă după un joc infernal!

Cu sabia lui Damocles deasupra capului, “lupii” s-a prezentat la Popești Leordeni deciși să câștige și să rămână lideri al turului.

Expresia poate părea forțată dar zvonurile potrivit cărora, în iarnă, se vor schimba multe la echipă au făcut ca întreg lotul să privească circumspect acest ultim joc. Și, implicit, să tragă din toate forțele pentru a lăsa o ultimă impresie pozitivă partenerului asociat al Veolia cu clubul Petrolul, Mădălin Mihailovici.

La șase grade și o vreme câinoasă, cu reprize scurte de ploaie rece, fotbalul este chinuitor. Mai ales că terenul este moale, desfundat pe mari porțiuni, perfect pentru o echipă decisă să distrugă.

Jocul propriu zis

Așa cum era de așteptat, gazdele au încercat să reziste tăvălugului Petrolului, primele 15 minute arătând un fotbal încrâncenat dar lipsit de ocazii la cele două porți.

Exact în minutul 15, la capătul unei acțiuni șnur cu N. Popescu în rolul servantului, ANTOCHE a apărut oportun în fața porții și a marcat, cu capul: 0-1!

După alte șase minute, Arnăutu a scos balonul în afara careului mare până la N. Popescu, “piticul” reușind un șut bun, dar insuficient de plasat pentru a-l învinge pe Duțu!

Cu două minute înaintea finalului primei reprize, Arnăutu a solicitat un penalti în urma atacului lui Gheorghe dar asistentul Iugulescu era cu fanionul sus, indicând un fault în atac! Dubioasă decizie!

Repriza secundă

Fotbaliștii echipei gazdă au început mai bine mitanul secund, acțiunile în jumătatea Petrolului căpătând consistență în primele 15 minute. Dar, fără a periclita buturile lui Bolboașă!

În minutul 55, scăpat spre golul al doilea, Ciocâlteu a ratat oportunitatea, noroiul din careul gazdelor frânând viteza finală a atacantului!

Gazdele au reușit egalarea prin ANGHELINI (61), acesta reluând cu capul, din 6 metri, un balon centrat din corner: 1-1!

Cu 11 minute înainte de final, CIOCÂLTEU a marcat golul desprinderii printr-un șut de la 14 metri, central, un rol important avându-l Vintilă prin insistența sa: 1-2!

 Instantanee de la Popești Leordeni

  • Meciul de la Popești Leordeni a fost urmărit, ca de fiecare dată, de întregul staff al Veolia&Petrolul! Unii lângă alții, suferind la fiecare fază, Mădălin Mihailovici, Cristi Vlad și Claudiu Tudor au aplaudat cu dărnicie reușita lui Antoche dar, mai ales, golul reușit de Ciocâlteu! Și s-au felicitat, la final, după importanta victorie a “lupilor”!
  • Un gest deosebit al conducătorilor Petrolului! Înainte de începerea jocului, aceștia au hotărât să trimită autocarul “lupilor” pentru recuperarea fanilor echipei rămași pe centura Capitalei în urma defecțiunii unui autobuz plecat din Ploiești. Odată ajunși, suporterii au făcut front comun cu ceilalți ploieșteni sosiți pe cont propriu și au făcut o atmosferă superbă, cântând permanent!
Casetă

SC Popești Leordeni – Petrolul Ploiești 1-2 (0-1)

Stadion: “Inter Gaz” Popești Leordeni. Spectatori: circa 400. Marcatori: Anghelini (61)/ Antoche (15), Ciocâlteu (79)

Popești Leordeni: Duțu (cpt) – Anghel, Gheorghe, Anghelini, Zamfir – Dumitru (28 Mustață), V. Dinu – Romanescu, Stancu (46 Paraschiv), Halmaghe (86 Moldoveanu) – Militaru. Antrenor: Dan Păun.

Petrolul Ploiești: Bolboașă – Olaru, Prunescu, Frâncu, Velisar – Chindriș, Antohe – N. Popescu (66 Vintilă), Ciocâlteu (89 Catană), Saim Tudor (77 Lambru) – Arnăutu (90+2 Puchea). Antrenor: Octavian Grigore.

Cartonașe galbene: Stancu (12), V. Dinu (13), Dumitru (26), Mustață (55), Anghel (78)/ Olaru (45), Vintilă (78)

Au arbitrat: Elena Iuliana Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) – Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Mihaela Țepușă (București)

Observatori: Camelia Nicolae (București) și Adrian Ion (Pitești)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor