Problemele financiare pe care Petrolul Ploiești par să devină tot mai mari – pe lângă datoriile de peste 2 milioane de euro anunțate în ultimul raport, clubul are nevoie de 500 de mii de euro până la 15 martie pentru a obține licența pentru noul sezon al Superligii.
Echipa ploieșteană se află pe locul 7 în campionatul României, cu 33 de puncte și cu șanse reale în lupta pentru a prinde play-off-ul. Așadar, o eventuală retrogradare din motive sportive pare imposibilă; în schimb, din punct de vedere financiar, lucrurile se complică.
„La finalul anului trecut, am preluat conducerea executivă a clubului, conştienţi fiind de faptul că ne aflăm în faţa unei situaţii de criză profundă. Această criză era şi este generată exclusiv de două componente: a) decizii manageriale şi economice complet neinspirate, greşite chiar, ale fostei conduceri; b) decizii/contracte viciate, unele chiar împotriva intereselor clubului, ale fostului departament de marketing.
În timp, acest tip de management defectuos a generat datorii ale clubului în valoare de aproximativ 2,1 milioane de euro, către terţe părţi: de la jucători foşti sau actuali, la bugetul de stat sau diferiţi prestatori de servicii. Ca petrolişti, nu puteam sta pe margine, văzând cum clubul se îngroapă, realmente, în datorii”, a anunțat noua conducere (Claudiu Tudor – preşedinte – şi Sevastian Botnari – director executiv) într-un comunicat pe Facebook.
Conducerea caută o soluție
ProSport a aflat că oficialii de la Petrolul fac acum eforturi pentru a găsi un om de afaceri dispus să îi ajute să achite până la data de 15 martie o datorie de 500.000 de euro. Dacă suma respectivă nu este plătită până la data amintită, atunci se va ajunge la neacordarea licenței prahovenilor pentru sezonul următor al Superligii. Clubul galben-albastru trebuie să demonstreze în dosarul pentru licență că nu are datorii către angajați, terți, jucători, ori procese pierdute și plăți neachitate pe 2022.
GSP scrie: „prahovenii au cesionat drepturi TV pe care s-ar putea să le încaseze la vară. „S-ar putea”, fiindcă banii aceia le vor fi plătiți doar cluburilor care vor participa în sezonul următor al primei ligi.”
Justin Ștefan, secretarul general al LPF: „Noi am încercat să interzicem cesiunile, dar toți avocații cu care am discutat ne-au explicat că legea le permite, ele sunt reglementate în Codul Civil, și Liga Profesionistă nu le poate refuza. Căutăm o metodă prin care să oprim cluburile să mai cesioneze sume care le revin pentru sezoane viitoare”
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.