logo
RNTV Live

Petrolul aduce un fundaș central brazilian îndrăgostit de România: ar fi semnat deja pe doi ani

ezgif.com-webp-to-jpg-42
Ștefan Petre

Primul transfer realizat de Petrolul Ploiești în această perioadă de mercato este fundaşul central brazilian Guilherme Garutti, fost la CS Mioveni.

Garutti este cotat de Transfermarkt la 400.000 de euro şi ar fi semnat pe doi ani cu „lupii galbeni”, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, potrivit Fanatik. Brazilianul a sosit pe „Ilie Oană” din postura de jucător liber de contract, după despărţirea de CS Mioveni.

Cu 36 de meciuri și un gol pentru echipa din județul Argeș, retrogradată în acest sezon, Garutti a fost un om de bază al clubului și va continua în Superligă datorită valorii sale individuale. În cariera sa, fundașul a mai evoluat la cluburile braziliene Sertaozinho, Aparecidense, Portuguesa, Boa Esporte, Sao Caetano și AA Anapolina.

Venit în România în 2020, stoperul a contribuit la promovarea celor de la Mioveni și susține că a refuzat oferte convenabile din punct de vedere financiar doar pentru a rămâne în România:

Am refuzat angajamente mult mai importante financiar ca să continuu în România, fiindcă ne este bine aici. Am spus «pas» unor propuneri din Azerbaidjan, din Asia, din Europa, pe bani mai mulți.

Nu ştiam atât de multe înainte să vin. Ştiam de Steaua. Nu înțeleg cum și-a schimbat numele, cum s-a transformat… Apoi, este o altă echipă în liga a doua, alta FCSB în prima, în fine!

Auzisem și de CFR Cluj, mai ales că a bifat niște rezultate importante în Europa. Cam atât. În Brazilia nu se vorbește despre această parte a Europei, legat de fotbal, doar ceea ce am citit pe internet” spune Garutti într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor