logo
RNTV Live

Petrolul ’52 a fost validată, oficial, pentru Liga A Prahova!

IMG_20160805_142353 (Large) (2)
Cristian Anghelescu

Delegații structurilor judeţene din cadrul AJF Prahova, for reunit la salonul President, au validat afilierea noii echipe Petrolul ’52 şi participarea acesteia în Liga A Prahova, ediţia 2016-2017.

Alături de echipa fostelor glorii s-au mai regăsit și alte opt grupări acceptate: Progresul Coslegi, Speranţa Olari, Petrolul Păcureţi, Avântul Iordăcheanu, Muntenia Câmpina, Unirea Călineşti 2016 şi Unirea Lacul Turcului (trupe de seniori) dar și AS Petrosport, cu grupa 2000-2001, echipă de juniori care va avea menirea de a fi pepiniera lotului “lupilor”.

În cadrul şedinţei s-a votat şi sistemul competiţional pentru sezonul 2016-2017, delegaţii alegând o structură cu o serie la Liga A Prahova, una de Superliga B şi şase de Liga B, organizate pe criteriul geografic, eliminându-se, astfel, seriile Ligii C Prahova. Discuțiile au fost destul de animate, unii delegați având nelămuriri legate de sistemul de promovare. Alții, în cuvântul luat, au ținut să amendeze prestațiile unor arbitri în precedenta ediție de campionat, ajungându-se până la solicitarea ca – de comun acord cu echipa cu care urmează să joace – să poată recuza unii cavaleri ai fluierului! Iar cei care s-au declarat reticenți la propunerile imediate au primit mesajul potrivit căruia în campionatului viitor, 2017-2018, ar urma să se treacă la un sistem complet piramidal cu o serie de Liga A, două de Superliga B şi patru de Liga B.

În perspectiva echipei Petrolul și al startului acesteia s-a discutat și hotărât ca startul campionatului să fie dat pe 20 august, adică la o săptămână după data anunțată. Măsura a fost luată întrucât ziua de 13 august a fost decretată ca fiind zi de doliu național. Astfel, elevii lui Octavian Grigore vor debuta în deplasare, la Păulești, pentru ca – după o săptămână – să joace primul meci pe “Ilie Oană” în compania trupei din Tufeni.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor