logo
RNTV Live

Petroliști din toată lumea, să ne bucurăm!

14642102_1288829027835122_1471454922855062247_n
Cristian Anghelescu

12 octombrie 1966. Zi de referinţă pentru fotbalul românesc. În urmă cu 50 de ani Petrolul învingea cu 3-1, la Ploieşti, în meci retur din Cupa Campionilor Europeni, pe legendara FC Liverpool, campioana Angliei, echipa campioană mondială a momentului!

Petrolul_1A fost un succes fantastic, de răsunet mondial! Cum, în tur, englezii au învins cu 2-0, iar, pe atunci, nu se luau în calcul golurile din deplasare, a mai fost nevoie de un meci de baraj, care s-a jucat la Bruxelles. Au învins tot britanicii cu 2-0, dar performanţa Petrolului a rămas în istorie, nicio echipă românească neputîndu-se lăuda cu o victorie în fața mașinii de fotbal care joacă pe ”Anfield Road”!

La 50 de ani de la acest eveniment, o parte dintre jucătorii de atunci ai formaţiei ploieştene se vor întâlni cu mass-media la Laguna, selectul club de la marginea orașului. La masa organizată de către Emanoil Savin, primarul Bușteniului, au fost invitaţi toți cei 7 magnifici care mai sunt în viață: Mircea Dridea, Virgil Dridea, Octavian Dincuţă, Dumitru Munteanu, Alexandru Boc, Eduard Iuhasz și Alexandru Pall.

Din rațiuni legate de sănătate, Dumitru Munteanu (84 de ani!) a declinat convocarea iar Sandu Boc, domiciliat la mare depărtare, a promis că va fi prezent la evenimentul de sâmbătă!

Dintre componenţii echipei de atunci, au trecut în lumea celor drepţi  Mihai Ionescu, Gică Pahonţu, Alexandru Badea, Mihai Mocanu, Anton Munteanu, Petre Dragomir şi Gheorghe Florea, Costică Moldoveanu.

Pentru mai tinerii fani ai Petrolului, iată și caseta tehnică a memorabilei dispute:

Petrolul Ploieşti – Liverpool 3-1 (1-0)

12.10.1966, stadion: Petrolul, spectatori: peste 20.000

Au marcat: Moldoveanu (36), Boc (59), M. Dridea (65)/ Hunt (50). Petrolul: M. Ionescu – Pahonţu, Boc, Florea, Mocanu – Dincuţă, Dragomir –  Moldoveanu, M. Dridea, Badea, V. Dridea. Antrenor: Constantin Cernăianu.

Liverpool: Lawrence – Lawler, Milne, Smith, Yeats –  Stevenson, Callaghan – Strong, Hunt, St. John, Thompson. Manager: William Shankly.

Cartonaș roșu: Gheorghe Florea

Arbitru: Ivan Lukianov (URSS)

sursa foto: Mircea Gociman

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor